tromaktiko: Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα νησί από σκουπίδια που επιπλέει στον ωκεανό αλλά... [photos]

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα νησί από σκουπίδια που επιπλέει στον ωκεανό αλλά... [photos]



Αυτό που βλέπετε δεν είναι ένα νησί από σκουπίδια στη μέση του ωκεανού, αλλά ένα πραγματικό νησί που ονομάζεται Migingo και βρίσκεται στη λίμνη Βικτόρια...


Η λίμνη Βικτόρια είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Αφρική και η μεγαλύτερη τροπική λίμνη στον κόσμο . Η αλιεία πάει τόσο καλά εκεί, που πάνω από εκατό άνθρωποι ζουν σε αυτό το νησί, στριμωγμένοι ο ένας σχεδόν πάνω στον άλλο ώστε να επωφεληθούν από αυτήν την κερδοφόρα θέση.

Να αναφέρουμε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο νησί ακριβώς δίπλα που δεν ζει κανείς!

Στο Migingo έφτασαν για πρώτη φορά δύο ψαράδες από την Κένυα το 1991. Στη συνέχεια, κι άλλοι ακολούθησαν τα βήματά τους.

Περισσότερα από 100 σκάφη φέρνουν την ψαριά τους κάθε πρωί σε αυτό το μικρό νησί για τη ζύγιση, τα ψάρια αγοράζονται και μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα της Κένυας .

Οι πειρατές άρχισαν να στοχεύουν το νησί , έτσι ώστε οι άνθρωποι που ζουν εκεί αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια από την κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν διαφορές μεταξύ της ιδιοκτησίας της Κένυας και της Ουγκάντας​​.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί , αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τους ανθρώπους από το να ζουν εκεί .









     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!