tromaktiko: Αυτό είναι το πρόσωπο του Αγ. Βαλεντίνου - Πώς καθιερώθηκε η γιορτή των ερωτευμένων... [photos+video]

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αυτό είναι το πρόσωπο του Αγ. Βαλεντίνου - Πώς καθιερώθηκε η γιορτή των ερωτευμένων... [photos+video]



Χρησιμοποιώντας 3D διαδραστική τεχνολογία, επιστήμονες στη Βραζιλία αποκάλυψαν...
το...πρόσωπο βάσει μελέτης του κρανίου του προστάτη των ερωτευμένων

Χθες, παραμονή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, οι επιστήμονες αποκάλυψαν για πρώτη φορά το πρόσωπο του Αγίου που πλήρωσε με τη ζωή του το τίμημα για την υπεράσπιση του έρωτα πριν από 1.700 χρόνια.



Χρησιμοποιώντας 3D διαδραστική τεχνολογία, επιστήμονες στη Βραζιλία αποκάλυψαν το πρόσωπο βάσει μελέτης του κρανίου του προστάτη των ερωτευμένων. Τα λείψανα χαρτογραφήθηκαν ψηφιακά και το πρόσωπό του ανακατασκευάστηκε από τον Cicero Moraes, έναν από τους κορυφαίους graphic designers της χώρας, με τη χρήση της 3D διαδραστικής τεχνολογίας.



Τα αποκαλυπτήρια έγιναν μια μέρα πριν από τη γιορτή των ερωτευμένων. Τα λείψανά του, που βρίσκονται στη Βασιλική της Σάντα Μαρία του Cosmedin, στη Ρώμη, φωτογραφήθηκαν από τον ερευνητή και θρησκευτικό συγγραφέα Jose Luis Lira και αναλύθηκαν από τον ανθρωπολόγο ιατροδικαστή Dr Marcos Paulo Salles Machado.Ο Machado κατέληξε στο συμπερασμα πως το κεφάλι ανήκε σε Ευρωπαίο γύρω στα 55 ή και παραπάνω. Παρά την περιορισμένη πρόσβαση στο κρανίο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν κατασκευάσει την αυθεντική εικόνα του.

Δείτε βίντεο και εικόνες


ΑΥΤΟΣ ήταν ο Αγιος Βαλεντίνος: Τι γιορτάζουμε αυτή τη μέρα; - Ποιος ήταν ο άγιος της αγάπης;

Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο Αγιος Βαλεντίνος που θεωρείται προστάτης των ζευγαριών και...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!