tromaktiko: ΕΚΤΑΚΤΟ: Για νέο θερμό επεισόδιο μιλούν τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης [video]

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Για νέο θερμό επεισόδιο μιλούν τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης [video]



Λόγο για νέο επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ιμια, κάνουν τουρκικά ΜΜΕ, «πιστά» στη...
γραμμή που ακολουθεί η Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει «επεισόδιο» που διήρκεσε για 10 λεπτά και έλαβε τέλος με την παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που περίμενε μπροστά στην Καλόλιμνο, το μεσημέρι, μπήκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα και ακολούθησε κινητικότητα. Παρενέβη σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και ακολούθησε «καταδίωξη» 10 λεπτών, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα. Μετά από αυτό, το ελληνικό σκάφος επέστρεψε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Μεταδίδουν επίσης σχετικό βίντεο στο οποίο ακούγεται στα τουρκικά η φράση: «Τα πλοία του τουρκικού λιμενικού επικοινώνησαν με τουρκικό πολεμικό πλοίο που βρίσκεται κοντά αναφέροντάς του ότι "πλοία του ελληνικού Λιμενικού παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα. Εμποδίζω με ελιγμούς τις δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Βλέπω επίσης κοντά στα σύνορά μας μια ψαρόβαρκα με το όνομα ‘Μανταλιντζί’"».

Πάντως, πηγές από το Γενικό Επιτελείο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι δεν έχει καταγραφεί σχετικό επεισόδιο απο πλευράς των ελληνικών αρχών. Τονίζουν δε ότι στο βίντεο που προβάλλουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, δεν περιέχεται κάποια καταδίωξη, αλλά δραστηριότητα σκαφών στην περιοχή των Ιμίων.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!