tromaktiko: Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 15 λεπτά: Η νέα σήραγγα που αλλάζει τα δεδομένα

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 15 λεπτά: Η νέα σήραγγα που αλλάζει τα δεδομένα



Το σημείο αυτό έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως εθνική καρμανιόλα με εκατοντάδες θύματα. Πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να δοθεί το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Θεσσαλονίκη...που αφορά τα 25χλμ από τον Ευαγγελισμό μέχρι τη Σκοτίνα. Το ταξίδι Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα μειωθεί σε 4 ώρες και 15 λεπτά. Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέφθηκε το έργο, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται μια προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να έχουν τελειώσει και οι υπολειπόμενες εργασίες για να ολοκληρωθεί επιτέλους το όνειρο που είχαν οι παππούδες μας, οι γονείς μας. Και σήμερα, θα το ζήσουν εμείς και τα παιδιά μας. Πιστεύω ότι είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο και θα καταφέρουμε τέλος Μαρτίου να ολοκληρωθεί αυτό το έργο δεκαετιών για τη χώρα». Δείτε στο επόμενο βίντεο τη νέα σήραγγα στα Τέμπη...


Με την ολοκλήρωση των έργων η απόσταση από την Αθήνα ως την Κατερίνη θα είναι στις τρεις ώρες και τριάντα λεπτά, ενώ με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη η απόσταση ως τη Λάρισα θα καλύπτεται σε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, ενώ ο χρόνος που θα απαιτείται από τη Θεσσαλονίκη ως τη Λαμία θα είναι δύο ώρες και σαράντα λεπτά.

Κάπως έτσι οι ταξιδιώτες το ερχόμενο Πάσχα και σε αυτόν τον οδικό άξονα, όπως και στα τμήματα προς Πάτρα και Ιωάννινα θα ταξιδέψουν σε ένα εντελώς νέο οδικό περιβάλλον.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!