tromaktiko: Σε 6μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε και πάλι η κόρη του Ιρανού πρώην προέδρου Ραφσατζανί

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Σε 6μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε και πάλι η κόρη του Ιρανού πρώην προέδρου Ραφσατζανί



Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών καταδικάστηκε η κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν Χασεμί Ραφσατζανί για «προπαγάνδα κατά...
του κράτους, διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά του δικαστικού σώματος και τους Φρουρούς της Επανάστασης», όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Kalemeh που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Η Ισλαμική Δημοκρατία, όπως μεταδίδει το Reuters, κλιμακώνει τις πιέσεις προς την αντιπολίτευση ενόψει των προεδρικών εκλογών της 19ης Μαΐου, κατά την οποία οι σκληροπυρηνικοί αντίπαλοι του νυν προέδρου Ρουχανί φιλοδοξούν να πάρουν πίσω τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας.

«Η Φαεζέ Χοσεμί καταδικάστηκε και πάλι σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών εξαιτίας των επικριτικών της σχολίων για το δικαστικό σώμα και τους Φρουρούς της Επανάστασης» ανέφερε ο ιστότοπος Καλαμέ.

Η 55χρονη Χοσεμί, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και πρώην μέλος του ιρανικού κοινοβουλίου, έχει προθεσμία 21 ημέρες για να ασκήσει έφεση. Είχε επίσης καταδικαστεί να εκτίσει φυλάκιση έξι μηνών το 2012 για «διασπορά προπαγάνδας κατά του κράτους».

Το 2009 η Χοσεμί είχε τεθεί υπό κράτηση για μικρό χρονικό διάστημα μετά τις διαδηλώσεις εναντίον της επανεκλογής του τότε προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ. Οι διαδηλωτές είχαν καταγγείλει νοθεία.

Ο πατέρας της Χοσεμί, ένας από τους ηγέτες της Ισλαμικής Επανάστασης, πέθανε τον Ιανουάριο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!