tromaktiko: Δ. Καμμένος στο «Ακραίως»: Εάν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 8.600 ευρώ δύσκολα περνάει από τη Βουλή

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Δ. Καμμένος στο «Ακραίως»: Εάν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 8.600 ευρώ δύσκολα περνάει από τη Βουλή



Κόντρα σημειώθηκε στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ για την πορεία της διαπραγμάτευσης...


Τοποθετούμενος για το εάν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος σημείωσε πως αναμένει επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για τη διαπραγμάτευση και τις απαιτήσεις των δανειστών. Πάντως υπογράμμισε πως θα ψηφίσει τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο «γιατί έθεσε σε αιχμαλωσία πολλές κυβερνήσεις κατά το παρελθόν, είναι μια παθογένεια του παρελθόντος». Σε κάθε περίπτωση εκτίμησε πως εάν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 8.600 ευρώ, δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή. Αναφερόμενος στις μειώσεις συντάξεων ανέφερε πως κρατά στάση αναμονής και περιμένει να δει τα κίνητρα που θα υπάρχουν παράλληλα με τις περικοπές.

Πάντως σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ θα δουν εάν θα ψηφίσουν όλα τα μέτρα. «Δεν έχουμε κομματική πειθαρχία στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αυτή τη βδομάδα έχουμε ραντεβού με τους αρμόδιους υπουργούς για να μας ενημερώσουν για τα μέτρα. Υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση όταν υπάρξει μείωση αφορολόγητου, να μειωθούν και οι φόροι αντίστοιχα» υπογράμμισε.  Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως «είμαστε και μείς κυβέρνηση κατοχής, από το 2010 υπάρχει μια ιδιότυπη κυβέρνηση κατοχής. Κάνουμε ανταρτοπόλεμο, όπως και όλες οι κυβερνήσεις».

Κυρανάκης: Δεν πέφτει λόγος στον Σόιμπλε αν η ΝΔ ψηφίσει τα μέτρα

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης υποστήριξε πως η ζημιά στη χώρα έχει ήδη γίνει, κλείσει δεν κλείσει η αξιολόγηση. «Δεν καθόμαστε εμείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση μας έλεγε κάθε μήνα ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και τώρα σταμάτησαν τις προβλέψεις γιατί δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να κάνει το οτιδήποτε, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, αν και όπως είπε οι νόμοι που ψηφίζονται στη Βουλή ισχύουν κανονικά. «Το θέμα είναι όμως ποιοι τα ψηφίζουν αυτά τα μέτρα και τις μειώσεις στο αφορολόγητο και τις συντάξεις τις ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι θα πάρουν την πολιτική ευθύνη. Φυσικά και οι νόμοι ισχύουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ψηφιστούν καινούργιοι. Εμείς θα αλλάξουμε τη δοσολογία του μνημονίου, έχουμε δεσμευτεί ότι θα μειώσουμε φόρους, μπορούμε να κόψουμε φόρους 2 δισεκατομμυρίων και να κόψουμε ταυτόχρονα δαπάνες από το Δημόσιο» σημείωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατήσει αρνητική στάση στη Βουλή ακόμα και εάν της ζητηθεί επίσημα από τους δανειστές να υπερψηφίσει τα μέτρα. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση η ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα όποιος και να το ζητήσει. Με οποιαδήποτε πίεση από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Δεν πέφτει λόγος στον Σόιμπλε αν η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίσει τα μέτρα»

Χρυσοχοΐδης: Ευθύνη της κυβέρνησης η υλοποίηση της συμφωνίας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπογράμμισε ότι η παράταση της εκκρεμότητας με την αξιολόγηση επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας. «Σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας πως μπορεί να επενδύσει κάποιος; Για να υπάρξει στην αγορά κινητικότητα χρειάζεται ρευστότητα, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και συνεχίζεται η αβεβαιότητα» ανέφερε και διαμήνυσε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τα μέτρα: «Εμείς δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα γιατί η κυβέρνηση εφαρμόζει μια συμφωνία που έφτασε εδώ με δική της ευθύνη. Η κυβέρνηση ήξερε τι υπογράφει, εδώ που έφτασαν τα πράγματα είναι δική της ευθύνη το τι θα φέρει και τι θα εφαρμόσει».

Πάντως ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε την κυβέρνηση να κλείσει το συντομότερο δυνατό την αξιολόγηση για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό κλίμα. «Εφόσον λήξει η αβεβαιότητα που κοστίζει στους φτωχούς, τα πράγματα θα είναι πιο σταθερά. Δεν είχε φτάσει η προηγούμενη κυβέρνηση ποτέ στο σημείο να φτάσει να πάρει τέτοια μέτρα. Το 2012 μου ζήτησαν οι Γερμανοί να δεχτώ το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και τους απάντησα πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση, τώρα η κυβέρνηση το συγκροτεί. Αλλά πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την ώρα που μοίρασαν 300 ευρώ στους συνταξιούχους, έκοβαν επιδόματα σε ανάπηρους. Αυτή η πονηριά πρέπει να σταματήσει. Πρέπει η οικονομία να πάρει μπροστά με ευθύνη της κυβέρνηση, πρέπει να τεθούν γρήγορα σε εφαρμογή η υλοποίηση σχεδίων για έργα υποδομής που είναι έτοιμα, όπως το μετρό της Αθήνας» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα «τρομοδέματα» που εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο κ. Χρυσοχοΐδης, υποστήριξε: «Είμαστε αμετανόητοι ως χώρα και ως κοινωνία. Είχαμε αυτές τις ημέρες το θέμα με τα δέματα – βόμβες. Το ερώτημα είναι από πού ξεκινάνε όλα αυτά. Το 2010 οι «Πυρήνες» έστελναν πάλι δέματα, αλλά τα βρήκαμε. Τώρα αυτά επαναλαμβάνονται γιατί δεν καταδικάζονται. Το 2008 κάποιοι πήγαν να κάψουν την Αθήνα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!