tromaktiko: Τόσκας: Δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό πρόβλημα στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Τόσκας: Δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό πρόβλημα στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας



«Η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας , είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε θέματα ασφάλειας και με μεγαλύτερη ησυχία, παρά τα προβλήματα μας»...
δηλώνει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Real News. Αναφερθείς στα τρομοδέματα σημειώνει ότι ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία σε μία προσπάθεια διαλεύκανσης κάθε πτυχής.

Πάντως ο κ. Τόσκας διαβεβαιώνει πως οι παλιές μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν εξαρθρωθεί, και αποδίδει τις συγκεκριμένες ενέργειες σε «ουρές» που θέλουν να δείξουν ότι η τρομοκρατία υπάρχει ακόμη και δεν τελείωσε. «Βερολίνο και Παρίσι (οι παραλήπτριες χώρες των φακέλων) μιλούν για ενέργεια μικρής σημασίας» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας.

Ερωτηθείς για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και τους «μπαχαλάκηδες» καθώς και για την κριτική που του ασκεί η ΝΔ, απαντά ότι «η ΝΔ θα έπρεπε να κοιτάξει τον εαυτό της και σε αυτά που έκανε όταν ήταν κυβέρνηση(...) τολμήσαμε επιχειρήσεις σε Εξάρχεια, Δυτική Αττική, εξουδετερώσαμε σημαντικά στελέχη της τρομοκρατίας, όπως η Ρούπα» τονίζει και προσθέτει: «δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό πρόβλημα στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής βίας και θα έλεγα ότι η Αριστερά είναι ο κυριότερος αντίπαλος της βίας σε συνθήκες δημοκρατίας».

Αναφερθείς στην κριτική από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για πυρήνες της Χ.Α μέσα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., τονίζει: «Η πολιτική της κυβέρνησης καθορίζεται από τον πρωθυπουργό. Το κόμμα μπορεί να κάνει κριτική. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχουν στην ΕΛ.ΑΣ. πυρήνες της Χ.Α. Η αστυνομία δουλεύει συντεταγμένα με βάση το θεσμικό της ρόλο».

Για τις καταλήψεις σε δημόσια κτήρια, με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Τόσκας είπε: «Οι αυθαίρετες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων παραβιάζουν κατοχυρωμένα δικαιώματα. Θα πρέπει τα κτήρια να χρησιμοποιούνται από την κοινωνία και όχι από ομαδούλες που τα καταλαμβάνουν προκειμένου να ιδρύσουν εκεί το «οχυρό» τους». Μάλιστα συμπλήρωσε πως εκείνοι που καταλαμβάνουν χώρους για δικό τους όφελος προσεγγίζουν το νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό σε επίπεδο αντίληψης και όχι τις αντιλήψεις της Αριστεράς που έχουν σχέση με την κοινωνική χρήση κτηρίων.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!