tromaktiko: Πόση ώρα πριν τον ύπνο είναι ιδανικό να κάνετε ντους

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Πόση ώρα πριν τον ύπνο είναι ιδανικό να κάνετε ντους



Ένα ζεστό ντους μόλις ξυπνήσετε μπορεί να σας τονώσει ώστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας γεμάτοι ενέργεια...


Εάν όμως θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, καλό είναι να κάνετε ντους το απόγευμα ή το βράδυ.
Το ντους καθορίζει αρκετά το πόσο και αν θα χαλαρώσετε καθώς η θερμοκρασία του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού, του «βιολογικού ρολογιού» που καθορίζει πότε νιώθουμε υπνηλία και πότε βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Έτσι, μπορείτε να αξιοποιήσετε το ζεστό νερό για να επιφέρετε την επιθυμητή χαλάρωση που χρειάζεστε πριν τον ύπνο. Η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος λίγο μετά το ντους θα λειτουργήσει για τον οργανισμό σας σαν «καμπανάκι» ότι είναι ώρα να κοιμηθείτε.

Πότε όμως είναι η ιδανική ώρα να κάνετε το ντους σας; Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να κάνετε ντους αμέσως πριν τον ύπνο, καθώς στην περίπτωση αυτή η θερμοκρασία του σώματος θα είναι αρκετά υψηλή και αυτό δεν θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε εύκολα. Πρέπει λοιπόν να κάνετε ντους το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, κατά προτίμηση για 20 λεπτά περίπου, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να ανέβει η θερμοκρασία του σώματος. Στον χρόνο που ακολουθεί, η θερμοκρασία του σώματος σταδιακά θα πέφτει.

Το ντους 1,5 ώρα πριν τον ύπνο είναι ιδανικό ώστε μέχρι να πέσετε στο κρεβάτι το σώμα να είναι δροσερό και έτοιμο για ύπνο!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!