tromaktiko: ΤΟΥΜΠΑρε το... παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο κυριολεκτικά

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΤΟΥΜΠΑρε το... παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο κυριολεκτικά



Ο "ατσάλινος" Πανιώνιος στάθηκε όρθιος στην Τούμπα για 94 ολόκληρα λεπτά αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πέλκας πετάχτηκε σαν... superman και με golden goal έκρινε το παιχνίδι χαρίζοντας μια νίκη χρυσάφι στον ΠΑΟΚ (1-0)...



Σε ένα γεμάτο ημίχρονο από φάσεις, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος, έμειναν στο 0-0, με το σκορ να αδικεί την εικόνα που είχε το παιχνίδι, με τους δύο αντιπάλους να έχουν από πέντε τελικές, με τον Γλύκο, να είναι καθοριστικός για τους γηπεδούχους, καθώς με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, ευκαιρίες είχε και η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, ωστόσο καμία από αυτές δεν κατέληξε στην εστία του Γιαννιώτη που δεν χρειάστηκε σε καμία εξ’ αυτών να επέμβει.

Απείλησε από… αέρος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα και με τους ορεξάτους Σάκχοφ, Τσίμιροτ και Ενρίκε, απείλησε νωρίς νωρίς, καθώς μόλις στο 4’ η κεφαλιά του Βραζιλιάνου εξτρέμ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γιαννιώτη.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σάκχοφ να απειλήσει και πάλι από… αέρος όμως η κεφαλιά του Ουκρανού, είχε ίδια κατάληξη με αυτή του Ενρίκε.

Το πεντάλεπτο αστοχίας για τον Πανιώνιο

Κάπου εκεί οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ σταμάτησαν και φτάσαμε στο 29’ εκεί όπου ο Πανιώνιος μέσα σε ένα πεντάλεπτο, απείλησε τρεις φορές την εστία του Γλύκου. Αρχικά, ο Μπεν επιχείρησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον πορτιέρε του Δικεφάλου που έδιωξε σε κόρνερ, με τον Κόρμπο στην εξέλιξη της φάσης να χάνει μοναδική ευκαιρία, όταν αστόχησε εξ’ επαφής, με την κεφαλιά του να καταλήγει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 32’ οι «κυανέρυθροι» απώλεσαν την καλύτερή τους ευκαιρία με τον Γιεσίλ, να μην μπορεί να νικήσει από θέση τετ α τετ τον Γλύκο, με τον διεθνή τερματοφύλακα να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα με τα πόδια.

Πήγε για το γκολ της χρονιάς ο Σάκχοφ

Ο ΠΑΟΚ που αν και είχε την κατοχή της μπάλας δυσκολεύονταν να βγάλει τελικές φάσεις προς την εστία του Πανιώνιου, απείλησε στο 37’ με τον Σάκχοφ, παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ, όταν επιχείρησε με ανάποδο ψαλιδάκι να νικήσει τον Γιαννιώτη με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, αυτή δεν ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτος μέρος, αφού στο 41’ ο Ενρίκε με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, επιχείρησε να νικήσει τον Γιαννιώτη, με την μπάλα να περνάει ξυστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Εναρξη με δοκάρι

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονοο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο με τον ΠΑΟΚ να χάνει την μεγαλύτερή του ευκαιρία στο παιχνίδι, καθώς το πλασέ του Μπίσεσβαρ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής τράνταξε το δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων και κατέλεξε άουτ.

Kάπου εκεί ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα (σε αυτό βοήθησαν και οι αρκετές διακοπές στο παιχνίδι), με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να βγάλουν  φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι και το 70’ κανείς από τους δύο προπονητές δεν είχε προχωρήσει σε κάποια διορθωτική κίνηση, κάτι που έκαναν αμφότεροι  στο 74’ με την είσοδο των Μυστακίδη για τους γηπεδούχους και Ταπόκο για τους φιλοξενούμενους.

Η αποβολή, η επέμβαση και το... buzzer beater του Πέλκα

Στο 78’ ο ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν με τον Οικονόμου να αποβάλλεται (σ.σ. δεύτερη κίτρινη κάρτα) και τον Πανιώνιο να μένει με δέκα παίκτες για τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα. Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα και τις αλλαγές των Κουλούρη και Πέλκα, ο ΠΑΟΚ, έχασε ένα δεκάλεπτο μέχρι να φτάσουμε στο 90' όταν και ο Γιαννιώτης, πήρε τη... σκυτάλη από τον Γλύκο και με τρομερή επέμβαση και τη βοήθεια του δοκαριού σταμάτησε την κεφαλιά του Σάκχοφ, μέχρι που φτάσαμε στο 94', εκεί όπου ο Δημήτρης Πέλκας, ως από μηχανής Θεός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη, κάνοντας το 1-0, με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό να αποβάλλεται στη συνέχεια από τον Στυλιαρά.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας (80’ Πέλκας), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ενρίκε (84' Κουλούρης), Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης (74’ Μυστακίδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ (93' Μαχμούτοβιτς), Μασούρας (74’ Ταπόκο), Γιεσίλ (86' Σαββίδης).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο Ελληνας επιθετικός επέστρεψε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, έπειτα από μεγάλο διάστημα, όμως και πάλι δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του μένοντας για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς γκολ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ορθιος και από την Τούμπα έφυγε ο Πανιώνιος σε ένα παιχνίδι που είχε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και ένα κακό δεύτερο με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες να πάρουν το τρίποντο με το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει σαφώς ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους.

​Ο…ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Καλή η διαιτησία του Στυλιαρά και των βοηθών του. Ο Ελληνας ρέφερι, πήρε τις σωστές αποφάσεις, με τον β’ βοηθό Πετρόπουλο να έχει δύσκολο έργο στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας μία λάθος υπόδειξη όταν σταμάτησε λανθασμένα παίκτη του Πανιωνίου σε θέση οφσάιντ. Σωστή η αποβολή του Οικονόμου.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Με σύστημα 4-2-3-1 σε σχηματισμό ρόβμου ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ με τον Βλάνταν Ιβιτς να επιλέγει τον Στέφανο Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης, ενώ έπειτα από πέντε εβδομάδες στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ επέστρεψε ο Χοσέ Κάνιας.

Ιδιο σύστημα και για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Γιεσίλ να είναι ο μοναδικός προωθημένος μπροστά από τον Μασούντ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!