tromaktiko: Σαπέν προς Ορέσκιν : Aς προετοιμαζόμαστε για την εξομάλυνση των σχέσεων

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Σαπέν προς Ορέσκιν : Aς προετοιμαζόμαστε για την εξομάλυνση των σχέσεων



Το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να έπληξε σε μεγάλο βαθμό τους γάλλους παραγωγούς...
αλλά η συνεργασία συνεχίσθηκε και πρέπει να συνεχισθεί μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες πρέπει να προετοιμάζονται να επιστρέψουν σε ομαλές σχέσεις, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή – δηλαδή της άρσης των κυρώσεων και τον περιορισμών. Την άποψη αυτή διατύπωσε προς τους δημοσιογράφους ο γάλλος υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Μισέλ Σαπέν, μετά την συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον ρώσο υπουργό οικονομικής ανάπτυξης Μαξίμ Ορέσκιν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, χωρίς να προβεί σε κάποια εκτίμηση για το πότε θα αρθούν οι κυρώσεις, δημιούργησε την αίσθηση ότι η Γαλλία επιθυμεί διακαώς την άρση των αμοιβαίων κυρώσεων.

Οι συνομιλίες ωστόσο των δύο υπουργών δεν περιορίστηκαν μόνο σε ζητήματα αγροτικής οικονομίας, αλλά επεκτάθηκαν σε ζητήματα που αφορούν την συνεργασία στο διάστημα, την αεροναυπηγική και τις κατασκευές.

Ο γάλλος υπουργός πάντως έδωσε έμφαση στην συνεχιζόμενη συνεργασία. Σημείωσε πως παρά τις κυρώσεις και τους περιορισμούς, «είναι ανάγκη να παραδεχόμαστε τα προβλήματα όταν αυτά υπάρχουν, να μην κλείνουμε τα μάτια σ' αυτά, αλλά να ετοιμαζόμαστε για να επιστρέψουμε στις ομαλές σχέσεις» και εξέφρασε την ελπίδα «ότι θα ληφθούν οι αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».

Από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός, επεσήμανε ότι παρά την ψυχρότητα που υπήρξε στις σχέσεις η επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών δεν σταμάτησε. Τόνισε επίσης ότι « εάν δούμε τα αποτελέσματα του 2016, θα δούμε ότι η Γαλλία είναι μια από τις λίγες χώρες που είχαν αύξηση του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών στη συνεργασία τους με την Ρωσία».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!