tromaktiko: Σήμα κινδύνου για το μέλλον του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Σήμα κινδύνου για το μέλλον του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης



Οι καταγγελίες Καλοκαιρινού που προκάλεσαν αίσθηση - Ποιους φωτογραφίζει μιλώντας για "πόλεμο"...


Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε απόψε η εκδήλωση στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Σπυρόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 20ού αιώνα, με έργα από τη Συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη.

Ενώπιον εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ο Πρόεδρος του Μουσείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες, κάνοντας λόγο για "πόλεμο κάποιων" σε βάρος του σημαντικού αυτού Ιδρύματος του νησιού.

Ειδικότερα ο κ. Καλοκαιρινός ανέφερε ότι κινδυνεύει η περαιτέρω λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου καθώς "κάποιοι παράγοντες υπηρεσιών" προωθούν την μη ανανέωση των συμβάσεων για τις παρακαταθήκες που έχουν παραχωρηθεί στο Μουσείο από το Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι από την ίδρυσή του, εδώ και 47 χρόνια, στο Μουσείο είχαν παραχωρηθεί από το Δημόσιο αντικείμενα με συμβάσεις που ανανεώνονταν σχεδόν αυτόματα κάθε 5 χρόνια, κάτι που κατά τον κ. Καλοκαιρινό πλέον "κάποιοι" δείχνουν να μην θέλουν να γίνει.

Οι επισημάνσεις αυτές του προέδρου του Μουσείου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, όσο και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, που επεσήμαναν ότι αν υπάρξει τέτοιο θέμα Περιφέρεια και Δήμος θα σταθούν αρωγοί στο Μουσείο.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Καλοκαιρινό ανέφερε: "Αν αδειάσουν το Μουσείο εγώ θα στο γεμίσω δύο φορές" !
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!