tromaktiko: Αβραμόπουλος: Ευρώπη και Τουρκία πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αβραμόπουλος: Ευρώπη και Τουρκία πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται



Το ότι «τα όσα συνέβησαν και στην Ευρώπη αλλά και τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό των χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, δεν πρέπει να επηρεάσουν της στρατηγική...
προοπτική της Τουρκίας, η οποία εκεί συναντιέται και με την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υποστήριξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με το μέλλον της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το μεταναστευτικό υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Όπως σημείωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μυτιλήνη, «Ευρώπη και Τουρκία πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα».

«Είναι επωφελές και για την Τουρκία και για την Ευρώπη. Ιδιαίτερα δε στο πεδίο που συναντιώνται οι ανθρωπιστικές αρχές τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βάλει στο υψηλότερο βαθμό προτεραιότητας διαχειριζόμενη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την κατάσταση», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από την άλλη μεριά», συνέχισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, «να μη ξεχνάμε ότι τρία εκατομμύρια πρόσφυγες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία και με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και θέλω εδώ να διευκρινίσω ότι τα χρήματα αυτά για τα οποία έχει γίνει πολύ συζήτηση τα τρία δισεκατομμύρια δεν δίνονται στην Τουρκία, διατίθενται για να μπορεί να παρέχονται πολιτισμένες και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, τρόφιμα, υπηρεσίες υγείας στα τρία εκατομμύρια ανθρώπων που βρίσκονται στην Τουρκία».

Και ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σημαντική συμβολή της Τουρκίας σε αυτό, Συνεπώς στο πεδίο της διαχείρισης του μεταναστευτικού δεν κρίνονται οι εσωτερικές πολιτικές αλλά κυρίως οι αρχές πάνω στις οποίες τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κυρίως η Τουρκία έχουν στήσει τις δημοκρατίες τους. Και στο μέλλον αυτός θα είναι ένας χώρος στον οποίο θα μπορούμε και να συναντιόμαστε και να συνεργαζόμαστε, αφήνοντας πίσω όλες αυτές τις πικρίες που ενδεχομένως τον τελευταίο καιρό προκλήθηκαν για μια σειρά από λόγους που είναι έξω από το πλαίσιο της διαχείρισης του μεταναστευτικού».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!