tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Σπανάκι γιαχνί

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Σπανάκι γιαχνί



Υλικά συνταγής
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα...

1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
λίγο νερό
1-2 λεμόνια (ο χυμός του)
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Αγόρασε τα υλικά που χρειάζεσαι με ένα κλικ online!

Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις το αχνίσουμε προσθέτουμε τη ντομάτα. Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά του ενδιάμεσα.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε.
Πηγή
     

loading...


Εδώ σχολιάζεις εσύ!