tromaktiko: Καβγάς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για Παπανδρέου και Καραμανλή

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Καβγάς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για Παπανδρέου και Καραμανλή



Αντιπαράθεση για τις ευθύνες υπαγωγής της χώρας σε καθεστώς μνημονίων ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο...
συζήτησης επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια. Καθώς μάλιστα, προηγήθηκε η πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για «τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας», η συζήτηση οδηγήθηκε και σε αυτό το θέμα.

Τον «χορό», για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στους εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη ΔΗΣΥ, «άνοιξε» ο πρώτος επερωτών βουλευτής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όταν είπε προς τα έδρανα των κυβερνητικών βουλευτών: «Άκουσα ότι θα ζητήσετε Εξεταστική για την Υγεία. Εσείς ακούσατε τι είπε ο Βαρουφάκης, ο δικός σας υπουργός; Θέλει Εξεταστική, που να περιέχει και τη δικιά σας περίοδο; Πότε θα κάνετε λοιπόν, μια Εξεταστική για τον Βαρουφάκη και για την περίοδο διακυβέρνησης του Καραμανλή;».

Στην πρόκληση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανταποκρίθηκε άμεσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος διέκρινε στις αναφορές αυτές προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να «αγιοποιήσει» τον Γιώργο Παπανδρέου, επειδή επέστρεψε στο κόμμα. «Υπάρχουν όμως ιστορικά γεγονότα, που δεν ξεχνιούνται» είπε υπενθυμίζοντας «δύο μαγικές λέξεις»: «Λεφτά υπάρχουν». Ο κ. Δένδιας, στράφηκε όμως και προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντάς τους πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. «Οι ΑΝΕΛ, έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με την κεντροδεξιά και ο Καραμανλής δεν θέλει όψιμους υποστηρικτές», είπε, προσθέτοντας με σκωπτικό τόνο: «Σας ευχαριστούμε. Δεν θα πάρουμε».

«Ο κ. Δένδιας στην προσπάθεια του να στηρίξει την όλη παράταξη, και δικαιολογημένα, κατήγγειλε εμάς για πράγματα που έχει πράξει η ΝΔ. Όμως πολλά είναι αυτά που σήμερα δεν θα βιώναμε, λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, αν οι "καραμανλικοί" στήριζαν τη ΝΔ», πήρε τη σκυτάλη ο έτερος βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Βασίλης Κεγκέρογλου. «ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ διαγκωνίζονται ποιος θα υπερασπιστεί τον Κώστα Καραμανλή. Αν τους ενώνει ο Καραμανλής, μπορούν να τα βρουν και στην κυβέρνηση», επανήλθε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!