tromaktiko: Μπακαλιάρος χωρίς κουρκούτι με σκορδαλιά

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Μπακαλιάρος χωρίς κουρκούτι με σκορδαλιά



Υλικά συνταγής
1 ½ κιλό μπακαλιάρο παστό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 φλιτζ. αλεύρι...

Διαδικασία συνταγής
Αφαιρούμε από την προηγούμενη μέρα την πέτσα από το μπακαλιάρο και κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε σε νερό το μπακαλιάρο και αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες. Συνολικά, ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από 12 έως 24 ώρες. Το μυστικό είναι ότι όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει ο μπακαλιάρος μας.
Αφήνουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί και αφαιρούμε τα κόκαλα αν υπάρχουν.
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές, τα τινάζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν κι απ’τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε με σκορδαλιά.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!