tromaktiko: Ραγάδες: Γιατί εμφανίζονται και πώς να τις αντιμετωπίσεις

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ραγάδες: Γιατί εμφανίζονται και πώς να τις αντιμετωπίσεις



Η εμφάνιση των ραγάδων είναι για τις περισσότερες γυναίκες αναπόφευκτη. Και προφανώς, όταν εμφανίζονται αρχίζεις να αναρωτιέσαι πώς δημιουργήθηκαν...
και τι πρέπει να κάνεις για να τις αντιμετωπίσεις. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς γιατί πρώτον είναι φυσιολογικό και δεύτερον υπάρχουν τρόποι να τις καλύψεις ή να μειώσεις την εμφάνισή τους.

Οι ραγάδες, λοιπόν, είναι κάτι σαν αντίδραση στης επιδερμίδας σου όταν εσύ αυξομειώνεις το βάρος σου σε υπερβολικό βαθμό. Μπορεί να είναι εξαιτίας της εγκυμοσύνης, επειδή πήρες αρκετό βάρος ή απλά επειδή μεγαλώνεις. Το τελευταίο έχει να κάνει με την περίοδο της εφηβείας, όπου πολλά κορίτσια έχουν απότομη ανάπτυξη και σε αυτή την περίπτωση η ποιότητα του δέρματος παίζει ρόλο για την εμφάνιση ή μη των ραγάδων. Εμφανίζονται συνήθως στα σημεία που παίρνεις βάρος, όταν παχαίνεις, όπως η κοιλιά, οι γλουτοί και τα μπράτσα και δεν μπορείς να τις εξαφανίσεις.

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως και δημιουργούνται αυτές οι ενοχλητικές λευκές γραμμές; Η επιδερμίδα τεντώνεται τόσο γρήγορα, έτσι ώστε το κολλαγόνο και η ελαστίνη καταστρέφονται με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους οι ραγάδες. Το κακό νέο -το ξέρεις ήδη!- είναι ότι δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Το καλό νέο είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η όψη τους. Ας δούμε τι μπορείς να κάνεις.

- Η πιο σίγουρη και αποτελεσματική λύση είναι το laser. Ειδικά αν καταφέρεις να το κάνεις στην αρχή της εμφάνισής τους που είναι λίγο πιο κόκκινες, το laser θα βοηθήσει αρκετά καθώς στοχεύει στη μείωση της υπερβολικής ερυθρότητας. Ζήτα τη συμβουλή του δερματολόγου πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση κι αν σου δώσει το πράσινο φως, τότε μη διαστάσεις να το κάνεις.

- Η ενυδάτωση έχει κι εδώ πολύ σημαντικό ρόλο. Εξάλλου δεν χρειάζεται να στο πω, αφού ξέρεις ήδη ότι ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι υγιές. Εκτός από το να πίνεις πολύ νερό, καλό είναι να φροντίζεις την περιοχή με λάδι σώματος. Δοκίμασε το Bio Oil, το οποίο ομολογουμένως έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

- Κάνε μασάζ με ένα ειδικό γάντι στα σημεία που έχεις ραγάδες, αφού πρώτα έχεις ενυδατώσει καλά την επιδερμίδα σου. Έτσι θα συμβάλλεις στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στην απορρόφηση της κρέμας από την επιδερμίδα.

- Δοκίμασε να κάνεις scrub την ώρα του ντους στην περιοχή που έχεις ραγάδες, έτσι ώστε να διεγείρεις την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό σημαίνει αυτόματα, ότι θα μειωθεί η όψη των ραγάδων. Επενδύστε σε ένα scrub με ρετινόλη, η οποία συνεισφέρει επίσης στην διαδικασία παραγωγή κολλαγόνου.

Extra tips: Αν θες να δεις αποτελέσματα πρέπει αρχικά να κάνεις υπομονή και ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω. Μην απογοητευτείς αν μετά από μία εβδομάδα που κάνεις scrub και βάζεις λάδι οι ραγάδες σου είναι ακόμα εκεί. Πρέπει να επιμείνεις για να έχεις ένα σωστό αποτέλεσμα και να είσαι τυπική σε ότι επιλέξεις να κάνεις για να τις αντιμετωπίσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!