tromaktiko: Γονείς προσοχή: Μήπως το μωρό σας κλαίει ασταμάτητα και χωρίς προφανή λόγο; αν ναι, τότε ελέγξτε τις πατούσες του!

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Γονείς προσοχή: Μήπως το μωρό σας κλαίει ασταμάτητα και χωρίς προφανή λόγο; αν ναι, τότε ελέγξτε τις πατούσες του!



Πολλοί γονείς φοβούνται μια κατάσταση, όπου δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί κλαίει ένα μικρό μωρό...
Είναι ταϊσμένο, καθαρό και υγιές, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορεί να κοιμηθεί και είναι ανήσυχο. Θα σας εφιστήσουμε την προσοχή για ένα θέμα που είναι δυνητικά επικίνδυνο για την υγεία του μωρού και δυστυχώς δεν γνωρίζει η πλειοψηφία των γονιών.

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι μια τρίχα που κατέληξε μέσα στο παιδικό καλτσάκι. Η τρίχα μπορεί να τυλιχτεί σφιχτά γύρω από το δάχτυλο του μωρού, εξαιτίας των ακανόνιστων κινήσεων που κάνουν τα μωρά. Μια τέτοια τρίχα προκαλεί έντονο πόνο και εμποδίζει τη κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακρωτηριασμό των δακτύλων, αν η τρίχα δεν παρατηρηθεί άμεσα. Με την πάροδο του χρόνου η ορατότητα της τρίχας γίνεται πιο δύσκολη, επειδή το δέρμα γύρω από αυτή πρήζεται. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «σύνδρομο αιμοστατικής περίδεσης τρίχας».

Ο Scott και η Jessica Walker είναι νέοι γονείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο. Η μικρή τους κόρη έκλαιγε όλη την ημέρα, αν και φαινομενικά δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος. Η Jessica αφαίρεσε τις κάλτσες του μωρού με την ελπίδα ότι αυτό θα την ηρεμούσε, και τυχαία παρατήρησε ότι ένα δάχτυλο στο πόδι του μωρού ήταν άσχημα πρησμένο και κόκκινο. Όπως αποδείχθηκε, η αιτία ήταν μια τρίχα που είχε τυλιχτεί γύρω από το δάχτυλο. Χρησιμοποίησε τσιμπιδάκι φρυδιών και ένα μεγεθυντικό φακό για να την αφαιρέσει.

Αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά πολλοί γονείς σε όλο τον κόσμο έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα. Διαδώστε το στους φίλους σας που είναι γονείς!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!