tromaktiko: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλισε το Λονδίνο... [photo]

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλισε το Λονδίνο... [photo]



Ο 52χρονος Βρετανός Khalid Masood είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο...

Η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του τζιχαντιστή που αιματοκύλησε το Λονδίνο το μεσημέρι της Τετάρτης (22/03) προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τραυματίζοντας τουλάχιστον 40 άτομα.

Πρόκειται για τον Khalid Masood, καθηγητή Αγγλικών, γεννημένος στη Βρετανία, πατέρας τριών παιδιών.

Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για διαφορά αδικήματα, όπως πρόκληση σωματικής βλάβης και κατοχή όπλων, αλλά ποτέ δεν είχε απασχολήσει τις αρχές για τρομοκρατικό αδίκημα. Η τελευταία καταδίκη του ήταν το Δεκέμβριο του 2003 για κατοχή μαχαιριού.

«Ο Masood δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση των Αρχών.

Ο 52χρονος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν αστυνομικό έξω από τη βρετανική Βουλή πριν τραυματιστεί θανάσιμα από αστυνομικά πυρά.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε επτά συλλήψεις σε Λονδίνο και Μπέρμινχαμ.

Παράλληλα, το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης είχε ενοικιαστεί από το Μπέρμιγχαμ, τόνισε η εταιρεία Enterprise.

«Επιβαιώνουμε ότι το αυτοκίνητo που χρησιμοποιήθηκε στην τραγική επίθεση στο Λονδίνο χθες το απόγευμα ήταν ένα τα οχήματα της εταιρείας μας», τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Enterprise, προσθέτοντας ότι ενοικιάστηκε από το υποκατάστημα της στο Spring Hill στο Μπέρμιγχαμ.

«Ένας εργαζόμενος αναγνώρισε το όχημα από την πινακίδα κυκλοφορίας του, από φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Πραγματοποιήσαμε ακόμη έναν έλεγχο για να το εξακριβώσουμε και επικοινωνήσαμε κατευθείαν με τις Αρχές. Συνεργαζόμαστε πλήρως και θα χορηγήσουμε οποιαδήποτε βοήθεια που μπορούμε στην διεξαγωγή της έρευνας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μαρτυρία γειτόνισσας του μακελάρη έδωσε «φως» στις έρευνες

Μία 45χρονη γυναίκα με το όνομα, Iwona Romek, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση του 52χρονου μακελάρη του Λονδίνου.

Πρόκειται για μία γειτόνισσα του Masood στην πολυκατοικία του Μπέρμιγχαμ, όπου έμενε μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

«Έπαθα σοκ μόλις είδα τις φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα από την επίθεση στο Λονδίνο», δήλωσε στον Guardian η Romek.

«Δεν ήξερα το όνομα του, είχε έρθει στην πολυκατοικία πριν από λίγους μήνες, αλλά έφυγαν ξανά μετά από λίγο καιρό. Τον έβλεπα κάθε μέρα. Ήταν ήρεμος, δεν δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα και απασχολούταν πολλές ώρες της ημέρας με τον κήπο», συμπλήρωσε η 45χρονη, η οποία, καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στη χθεσινοβραδινή αστυνομική έφοδο.

«Χθες το βράδυ άκουσα φωνές, όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, τρόμαξα λίγο ειδικά όταν άκουσα τον θόρυβο από το ελικόπτερο της αστυνομίας», κατέληξε η Romek.

Tο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε σήμερα 23 Μαρτίου, μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας AMAQ, την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Ο δράστης της επίθεσης έξω από βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, μετέδωσε το AMAQ επικαλούμενο «πηγή ασφαλείας».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!