tromaktiko: Survivor: Σίγουρα δεν είχες παρατηρήσει ποτέ αυτή τη λεπτομέρεια στο «τοτέμ» της ασυλίας

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Survivor: Σίγουρα δεν είχες παρατηρήσει ποτέ αυτή τη λεπτομέρεια στο «τοτέμ» της ασυλίας



Και εκεί που λες (ως φανατικός τηλεθεατής του survivor) ότι ξέρεις τα πάντα γύρω από το παιχνίδι επιβίωσης... έρχεται ο Σάκης Τανιμανίδης με ένα βίντεο του στο Instagram να σου γκρεμίσει όλο σου τον κόσμο.

Εντάξει, όχι έτσι ακριβώς, αλλά σίγουρα η λεπτομέρεια που αποκάλυψε ο τηλεπαρουσιαστής θα σε ταρακουνήσει. Κατά τη διάρκεια των πολύωρων γυρισμάτων ο Σάκης Τανιμανίδης βρήκε λίγο χρόνο για να κάνει ένα βιντεάκι για τους ακολούθους του στο Instagram. Ο παρουσιαστής κρατώντας το τοτέμ της ασυλίας αγκαλιά, αποκάλυψε ότι πάνω σε αυτό το ξύλο απεικονίζονται τέσσερις διαφορετικές φιγούρες

Τι είναι όμως το τοτέμ;

Η λέξη Τοτέμ προέρχεται από ινδιάνικες φυλές του Καναδά και περιγράφει κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο, ή φυτό, για το οποίο πιστεύουν ότι έχει ιερές ιδιότητες κι έτσι το εκτιμούν ως προστάτη της πατριάς, της φυλής, και, γενικότερα ως γενάρχη. Κάθε φυλή έχει και το δικό της τοτέμ κι απαγορεύεται κανείς να το πειράξει ή να το θίξει ακόμη και να αναφέρει τ' όνομά του. Όλα τα έθιμα, που έχουν σχέση με το τοτέμ και αυτή η ίδια η πίστη στα τοτέμ, με μία λέξη ονομάζονται τοτεμισμός.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!