tromaktiko: 8 καθημερινές συνήθειες που σε γεμίζουν μικρόβια

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

8 καθημερινές συνήθειες που σε γεμίζουν μικρόβια



Δεν πλένεις καλά την κούπα του γραφείου
 Αφού τη χρησιμοποιείς μόνο εσύ και αποκλειστικά για καφέ....
Αδειάζεις, ξαναγεμίζεις, άντε να ρίξεις ένα ξεπλυματάκι της πλάκας μόνο με νερό για να φύγουν οι λεκέδες. Ωραία. Μάθε τώρα πως έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα έδειξε ότι το 20% των φλυτζανιών που χρησιμοποιούμε στο γραφείο έχουν υπολείμματα από κόπρανα βακτηρίων (ιχ) και το 90% φέρει άλλα είδη μικροβίων.

Ξεχνάς ν' αλλάξεις το σφουγγαράκι για τα πιάτα
Το οποίο μπορεί να ξεπεράσει σε βρωμιά τη λεκάνη της τουαλέτας κατά 200.000 φορές. Συνέχισε να το αλλάζεις όταν αρχίζει να έχει τη μορφή αμοιβάδας και όχι σφουγγαριού με το οποίο πλένεις αυτά που τρως.

Δεν απολυμαίνεις το κινητό σου
Το ακουμπάς στο γραφείο, στο τραπεζάκι της καφετέριας, στο διάδρομο γυμναστικής, σε νεροχύτες, αυτοκίνητα, πεζούλια, τσέπες, τσάντες, μπάρες, παραλίες, βουνά και μετά ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ, στο πρόσωπο, στα χέρια που πιάνουν το πρόσωπο. Γενικώς ο δρόμος του κινητού είναι ατέλειωτος, γεμάτο στάσεις και σταθμούς. Μικρόβια παντού. Σαφώς έχει potentials να γίνει συναγωνιστεί σε βρωμιά μια κοινή δημόσια τουαλέτα. Αγόρασε ένα καθαριστικό για κινητά τηλέφωνα και πέρνα το κάθε βράδυ.

Τρως νυχάκια
 Ναι, έχεις άγχος. Όλοι μας. Δεν θα σταθώ στο αντιαισθητικό θέαμα των φαγωμένων νυχιών, αλλά στο πόσα βακτήρια μασουλάς μαζί με το νύχι. Το πόσο βλαβερή είναι αυτή η συνήθεια εκδηλώνεται με Ιώσεις, μολύνσεις και λοιπά δυσάρεστα.

Αλλάζεις μαξιλαροθήκη μια φορά το μήνα (και αν)
Άλλο αίσχος από 'κει. Πηγή μικροβίων η μαξιλαροθήκη που δεν αλλάζεται κάθε 3 μέρες- άντε μία βδομάδα, για να είμαστε πιο ρεαλίστριες. Σου τα έχουμε πει ήδη και για να πειστείς επιτέλους, μάθε ότι σε μελέτη του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τη βρώμικη μαξιλαροθήκη από τη θέση της τουαλέτας. Αυτά.

Δεν καθαρίζεις τα ακουστικά
Τα οποία παρατάς όπου να ΄ναι, αυτά παίρνουν πάνω τους ό,τι μάκα υπάρχει εκεί που ακουμπάνε, συν ό,τι έχει μέσα το αυτάκι σου. Βακτήρια, βακτήρια, βακτήρια.

Τρίβεις μάτι
Χωρίς να έχεις πλύνει τα χέρια σου, εννοείται. Και μετά ξαφνικά, τα μάτια σου κοκκινίζουν κι αρχίζουν να σε τρώνε. Γιατί άραγε;

Ακουμπάς την τσάντα σου όπου να 'ναι
Από το πάτωμα στον καναπέ ή το κρεβάτι και τούμπαλιν. Δεν θέλω να σου πω ότι και σ' αυτή την περίπτωση είναι σα να κοιμάσαι πάνω σε τουαλέτα, γιατί θα γίνω κουραστική. Αλλά θα το πω.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!