tromaktiko: Σπαραγμός στην κηδεία της 8χρονης Μαρίας στη Δαφνούλα Αχαΐας

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Σπαραγμός στην κηδεία της 8χρονης Μαρίας στη Δαφνούλα Αχαΐας



Αναπάντητα τα ερωτήματα για τον χαμό της μικρής που προσβλήθηκε απο τον ιό Η1Ν1...

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι «αποχαιρέτησαν» στις 5.00 το απόγευμα της Τετάρτης (σήμερα) την μικρή Μαρία η οποία πριν από λίγες ημέρες προσβλήθηκε από το ιό της νέας γρίπης μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων της Πάτρας και από εκεί στη ΜΕΘ παίδων του Ρίου όπου έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το κλάμα της μάνας και του πατέρα της  8χρονης Άννας που έφυγε χτυπημένη από το ιό της γρίπης Η1Ν1 καθώς και των συγγενών και φίλων της οικογένειας κατέκλυσαν την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στη Δαφνούλα της Αχαιός όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία και ειπώθηκε το στερνό «αντίο» σήμερα στις 5.00 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε το παιδί και οι ευθύνες  ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε από τους γιατρούς η νέα γρίπη από την οποία προσβλήθηκε αποτελούσαν το σημείο αναφοράς όλων.

Η οικογένεια του κοριτσιού καταγγέλλει πως το παιδί ήταν υγιέστατο και πως οι γιατροί έδειξαν ολιγωρία τόσο μέχρι να εκτιμήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης όσο και μέχρι να της κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσουν από τι ακριβώς πάσχει.

Ο θείος της μικρής δήλωσε ότι το παιδί ήταν υγιέστατο και ότι οι γονείς της την είχαν πάει 4-5 φορές στο νοσοκομείο και τους έδιωχναν. «Η άτυχη μικρή είχε πάει στο νοσοκομείο και την είχαν διώξει τέσσερις-πέντε φορές», λέει ο ίδιος και μάλιστα τόνισε ότι την ίδια μέρα που έγινε η εισαγωγή το παιδί είχε διωχθεί νωρίτερα από το νοσοκομείο.

Αυτό που περιμένουν οι γονείς από τον ιατροδικαστή, αλλά και τα δύο νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε το άτυχο κοριτσάκι είναι να μάθουν αν το εγκεφαλικό που υπέστη το παιδί συνδέεται με τον ιό της γρίπης, αν ήταν επιπλοκή και η γρίπη ηταν η αιτία που προκάλεσε το θάνατο ή αν υπήρχε κάποιο άλλο νόσημα που επιβάρυνε την υγεία του.

Η 8χρονη εισήχθη αρχικά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ήταν πνευμονία. Η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, οπότε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Τη Μεγάλη Τρίτη, ημέρα γενεθλίων της μικρής, η υγεία της επιδεινώθηκε και έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!