tromaktiko: Έρευνα αποδεικνύει πως τόσο καιρό φτιάχνεις το τσάι με λάθος τρόπο

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Έρευνα αποδεικνύει πως τόσο καιρό φτιάχνεις το τσάι με λάθος τρόπο



Πόσο δύσκολο είναι πια να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι; Βράζεις το νερό, ρίχνεις μέσα το σακουλάκι με το αγαπημένο...
σου αφέψημα και το απολαμβάνεις στην αγαπημένη σου κούπα, με λίγο μέλι και λεμόνι. Σωστά; Όχι. Καθώς πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως ο πιο σωστός και μάλιστα υγιής τρόπος προετοιμασίας του νερού γίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων!

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Newcastle όταν φτιάχνεις το τσάι σου στο φούρνο μικροκυμάτων απελευθερώνεις έως και 80% περισσότερη καφεΐνη, θεανίνη και ενώσεις πολυφαινόλης στο αφέψημά σου. Αν σκεφτείς μάλιστα ότι η θεανίνη είναι αμινοξύ και βοηθάει στην ανακούφιση του στρες ενώ οι ενώσεις πολυφαινόλης βοηθάνε στη μείωση των φλεγμονών, καταπολεμάνε τα σημάδια γήρανσης και ισορροπούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την αρτηριακή πίεση, καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος παρασκευής.

Για να εκμεταλλευτείς λοιπόν τα ευεργετικά στοιχεία του τσαγιού βάλε το νερό και το σακουλάκι με το αφέψημα της επιλογής σου σε μια κούπα και στη συνέχεια άφησέ το για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Πριν το πιεις άφησέ το να ξεκουραστεί για 1' και σέρβιρέ το όπως το πίνεις συνήθως. Αυτή η μέθοδος τριπλασιάζει σχεδόν τα θετικά του να πίνεις τσάι, οπότε μια δοκιμή θα σε πείσει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!