tromaktiko: Έφτασε στην Κρήτη η σορός του υποστράτηγου Γ. Τζανιδάκη

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Έφτασε στην Κρήτη η σορός του υποστράτηγου Γ. Τζανιδάκη



Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε για τελευταία φορά ο αδικοχαμένος υποστράτηγος Γιάννης Τζανιδάκης, που...
έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου το πρωί της Τετάρτης στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Η σορός του 55χρονου Κρητικού αξιωματικού έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Το φέρετρο, που μεταφέρει τη σορό του υποστράτηγου, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία πρόκειται να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τον τόπο καταγωγής του την Ελεύθερνα Μυλοποτάμου.

Εκεί η σύζυγος του, οι δυο του γιοι, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί θα του απευθύνουν το τελευταίο “αντίο” στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελεύθερνα.



Ο Γιάννης Τζανιδάκης, που μετά τις τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο είχε προαχθεί στο βαθμό του υποστράτηγου και είχε τοποθετηθεί ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, κατά την παραμονή του στην Κρήτη είχε εκφράσει σε συγγενικό του πρόσωπο την επιθυμία ότι όταν έφευγε από τη ζωή, θα ήθελε να ταφεί στον τόπο καταγωγής του.

Ο υποστράτηγος (τεθωρακισμένων) αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος). Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!