tromaktiko: Ανατριχιαστική μαρτυρία: «Δεν μπορώ να πάω πιο κοντά… Βλέπω πτώματα… Υπάρχει και μια κοπέλα που είναι ζωντανή…»

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ανατριχιαστική μαρτυρία: «Δεν μπορώ να πάω πιο κοντά… Βλέπω πτώματα… Υπάρχει και μια κοπέλα που είναι ζωντανή…»



«Δεν μπορώ να πάω πιο κοντά… Βλέπω πτώματα…
Υπάρχει και μια κοπέλα που είναι ζωντανή. Μίλησα μαζί της, αλλά δεν μπορώ να την μετακινήσω…».

Είναι λίγο μετά τις 10, όταν ο πρόεδρος της Κοινότητας του Σαρανταπόρου κ. Γιάννης Βαϊτσης, φτάνει πρώτος στο σημείο της πτώσης του άτυχου ελικοπτέρου, μετά από ένα συνεργείο της ΔΕΗ, και αντικρίζει ένα σωρό λαμαρίνες και ανθρώπινα πτώματα. Ειδοποιεί τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου και αμέσως ενημερώνονται οι υπηρεσίες του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, οι οποίες ξεκινάνε για το σημείο της τραγωδίας.

Ο ίδιος μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του περιμένει να καταφτάσουν τα πρώτα συνεργεία. Η κινητοποίηση είναι τεράστια. Η ελπίδα όλων πως μέσα στα συντρίμμια θα βρεθούν και άλλοι επιζώντες δεν έχει σβήσει ακόμη.

Για το σημείο αναχωρούν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος είχε προγραμματίσει επίσκεψη στην Ελασσόνα, ο βουλευτής κ. Γιώργος Κατσιαντώνης και ο δήμαρχος Ελασσόνας.

Φτάνοντας στο σημείο της πτώσης κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που αντίκρυζαν τα μάτια τους.

Ο λογαριασμός είχε ήδη γραφτεί: τέσσερις νεκροί και μια τραυματίας, η οποία είχε μεταφερθεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι δυνάμεις του Στρατού απαγορεύουν τους περισσότερους να προσεγγίσουν το σημείο της πρόσκρουσης. Όλα πρέπει να γίνουν, όπως προβλέπει ο νόμος.

Πλέον όλοι περιμένουν τις ειδικές εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων, οι οποίες πρόκειται να ρίξουν φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Όσοι γνωρίζουν, από ανάλογες υποθέσεις, κάνουν λόγο για μια «πολυσύνθετη διαδικασία η οποία μπορεί να κρατήσει και χρόνια…»

Τα πτώματα των άτυχων ανδρών έχουν μεταφερθεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας.
Οι σημαίες ήδη κυματίζουν μεσίστιες.
Η Ελλάδα, για μια ακόμη φορά, πενθεί...


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!