tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα



Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα...


Υλικά συνταγής

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
1½ κιλά κατσικίσιο κρέας (από μπούτι) κομμένο σε μικρά κομματάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαργαρίνη
3 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά βρασμένα
2 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. πιπέρι
αλάτι

Διαδικασία συνταγής

Κάνουμε τη γέμιση: σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρέας.

Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι και το σουσάμι και νεράκι ίσα – ίσα στο ύψος του κρέατος ,να μην το καλύπτει.

Βράζουμε για 45 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, αφού τα λιώσουμε.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία για την πίτα.

Βουτυρώνουμε το ταψί.

Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.

Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.

Βουτυρώνουμε με πινελάκι.

Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.

Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.

Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.

Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.

Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Πηγή
     

loading...


Εδώ σχολιάζεις εσύ!