tromaktiko: Γιατί πρέπει να αρχίσεις να πίνεις λευκό τσάι

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Γιατί πρέπει να αρχίσεις να πίνεις λευκό τσάι



Είναι γεγονός ότι το τσάι βοηθάει σημαντικά τον οργανισμό μας- από το να ηρεμήσει το στομάχι μας και να ενισχύσει...
την πέψη μέχρι να μας χαλαρώσει μετά από μια στρεσογόνα μέρα, η παρουσία του στη διατροφή μας είναι καταλυτική.
Αρκετές ποικιλίες μάλιστα καταπολεμούν ορισμένα προβλήματα υγείας ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού ενώ κάποια άλλα χαρακτηρίζονται ως διατροφική 'βόμβα' που βοηθάει στην απώλεια βάρους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και το λευκό τσάι, το οποίο με απλά λόγια αναστέλλει την παραγωγή νέων λιποκυττάρων κάτι που οδηγεί στην κινητοποίηση και στη διάσπαση λιπαρών οξέων από ώριμα λιποκύτταρα. Τα οφέλη της συγκεκριμένης ποικιλίας ενάντια στη παχυσαρκία έχουν μελετηθεί αρκετές φορές και αρκετές έρευνες υποστηρίζουν ότι μερικά ποτήρια από αυτό την ημέρα βοηθάνε το σώμα μας να αδυνατίσει.

Στην ουσία έχει πάνω- κάτω τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες με το μαύρο και το πράσινο αλλά αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι έχει υποστεί τη μικρότερη επεξεργασία με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα βοηθάει στην πρόληψη εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, του στομάχου και του λεπτού εντέρου, λόγω των φλαβονοειδών που περιέχονται σε αυτό ενώ μειώνει την αρτηριακή πίεση και συντηρεί μια σταθερή και υγιή ροή αίματος προλαμβάνοντας έτσι τις καρδιακές προσβολές.

Προφανώς το λευκό τσάι δεν έχει μαγικές ιδιότητες και δεν μπορεί να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά, αλλά αν ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο μπορείς να δεις άμεσα αποτελέσματα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!