tromaktiko: Αν τρως το κυρίως γεύμα σου το βράδυ πρέπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Αν τρως το κυρίως γεύμα σου το βράδυ πρέπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο



Προσπαθείς να χάσεις βάρος αλλά όλη μέρα τρέχεις, τρως πραγματάκια στο πόδι και τελικά έχεις συνηθίσει να τρως καλά το βράδυ, μία, δύο ή τρεις ώρες πριν πέσεις για ύπνο; Εμ,...
δεν χάνονται έτσι (εύκολα) τα κιλά.

Σύμφωνα με μία πολύ πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση της Κλινικής Διατροφής η ώρα που τρώμε το κυρίως γεύμα μας είναι καθοριστικός παράγοντας στην απώλεια βάρους. Βασικά, πρέπει να το τρως το μεσημέρι, όχι το βράδυ, κι εξηγώ το γιατί.

Τον περασμένο Οκτώβρη μια ερευνητική ομάδα ζήτησε από 80 γυναίκες με κιλά παραπάνω από το κανονικό (αυτό που υπαγορεύει ο δείκτης μάζας σώματος) να τρώνε τις περισσότερες θερμίδες της ημέρας είτε το μεσημέρι, είτε το βράδυ. Δώδενα εβδομάδες μετά, οι γυναίκες που έτρωγαν καλά το μεσημέρι όχι μόνο έχασαν βάρος, αλλά η συνήθειά τους αυτή έριξε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, περιορίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Εκείνες που έτρωγαν περισσότερο το βράδυ, δεν είδαν προκοπή. Η έρευνα αυτή επαληθεύει μία αντίστοιχη του 2013, κατά την οποία όσο νωρίτερα έτρωγαν οι γυναίκες μέσα στη μέρα, τόσο πιο ευχαριστημένες ήταν με αυτό που έδειχνε η ζυγαριά.

Μεγαλη μερίδα των διαιτολόγων συστήνουν να τρώμε το 40% των συνολικών προσλαμβανόμενων θερμίδων της ημέρας μας στο πλαίσιο του μεσημεριανού γεύματος. Για παράδειγμα, αν η διατροφή που ακολουθείς είναι στις 1.500 θερμίδες, τις 600 θα τις καταναλώσεις το μεσημέρι και τις υπόλοιπες 900 θα τις σπλιτάρεις σε πρωινό, δύο ενδιάμεσα και στο (ελαφρύ) δείπνο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!