tromaktiko: Βρήκαν τον κλεμμένο χαλκό πριν φύγει από την Κρήτη

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Βρήκαν τον κλεμμένο χαλκό πριν φύγει από την Κρήτη



Τι αποκάλυψαν οι έρευνες λιμενικού και αστυνομίας...
- Στο λιμάνι εντοπίστηκαν τα κλεμμένα.

Ρήμαξαν τις γεωτρήσεις κλέβοντας εκατοντάδες κιλά χαλκού !
Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες των δημάρχων Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας αναφορικά με τα κρούσματα κλοπής μετασχηματιστών σε περιοχές των δυο δήμων φαίνεται ότι επιτέλους βρέθηκε η άκρη και εντοπίστηκε ο κλεμμένος χαλκός !

Με συντονισμένες ενέργειες του λιμεναρχείου Ηρακλείου που κινητοποιήθηκε άμεσα μετά από τις καταγγελίες οι έλεγχοι έφεραν αποτέλεσμα ! Πιο συγκεκριμένα χτες βράδυ κλιμάκια του λιμενικού έκαναν έλεγχο χτες βράδυ σε πλοίο γραμμής και σε φορτηγά αυτοκίνητα και εντοπίστηκαν δυο επικαθήμενα φορτηγά με ύποπτο υλικό  και συγκεκριμένα χαλκό και καλώδια.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Ήφαιστος που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι κλιμάκια της ΔΕΔΗΕ και αστυνομικές δυνάμεις μαζί με στελέχη δήμου Αρχανών Αστερουσίων βρέθηκαν στο λιμάνι όπου έγινε ένας πρωταρχικός έλεγχος. Η έρευνα μεταφέρθηκε στη ΒΙΠΕ ηρακλείου και στην επιχείρηση από την οποία είχε φορτωθεί το ύποπτο υλικό εκεί βρέθηκαν 500 κιλά χαλκού που ταυτοποιήθηκαν ως άμεσα προερχόμενα από τους κλεμμένους μετασχηματιστές

Το προανακριτικό υλικό μεταβιβάστηκε  στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου που διενεργεί και την έρευνα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!