tromaktiko: Μεγάλη Βρετανία: Παιρατήθηκε από το κοινοβούλιο ο πρώην ΥΠΟΙΚ Τζορτζ Όσμπορν

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Μεγάλη Βρετανία: Παιρατήθηκε από το κοινοβούλιο ο πρώην ΥΠΟΙΚ Τζορτζ Όσμπορν



Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν ανακοίνωσε την παραίτησή του από το Κοινοβούλιο...
ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, που εξήγγειλε μέσω διαγγέλματός της η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το Reuters, τον περασμένο μήνα είχε πάρει την θέση του συντάκτη στην εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard, μετά από την συμμετοχή στην αποτυχημένη καμπάνια παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρώπη.
Δέχθηκε πυρά γιατί αποδέχθηκε πολλές θέσεις εργασίας, μεταξύ αυτών και στην εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock, ενώ παράλληλα συνέχισε να είναι μέλος του Κοινοβουλίου.
«Παραιτούμαι – για τώρα. Αλλά θα παραμείνω ενεργό μέλος της αντιπαράθεσης σχετικά με το μέλλον της χώρας μας σε θέματα που με ενδιαφέρουν», είπε ο Όσμπορν σε επιστολή του.
«Θα συνεχίσω να μάχομαι για την Βρετανία που αγαπώ από την θέση του συντάκτη μιας υπέροχης εφημερίδας. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γράψω τα απομνημονεύματά μου».

Ο βρετανός πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο στις εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με μια επιστολή του προς τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα London Evening Standard.
Τον περασμένο μήνα ο Όζμπορν, ο οποίος εικαζόταν ότι μπορεί να γινόταν ο επόμενος πρωθυπουργός μέχρι που έχασε τη θέση του ως υπουργού Οικονομικών αφού βοήθησε στην αποτυχημένη εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, διορίσθηκε διευθυντής της Evening Standard.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!