tromaktiko: LIVE Παρίσι - Δυο νεκροί πριν λίγο στο κέντρο της πόλης [video - photos]

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

LIVE Παρίσι - Δυο νεκροί πριν λίγο στο κέντρο της πόλης [video - photos]



Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, με τις αρχές να κλείνουν την Λεωφόρο στα Ηλύσια Πεδία μετά από πυροβολισμούς. Eκτακτη συνάντηση αυτή την ώρα του Γάλλου πρωθυπουργού Μπερνάρ Καζνέβ με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ...


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας με καλάσνικοφ, πυροβόλησε κατά αστυνομικού και τον σκότωσε. Από τους πυροβολισμούς που ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί σκοτώθηκε και ο δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών ΜΜΕ ένας δεύτερος δράστης καταδιώκεται. Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών σημειώθηκε στο 82 της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Le Monde, 2 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί και ένας αστυνομικός είναι νεκρός. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης έφθασε στο σημείο με αυτοκίνητο, άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε εναντίον μονάδας αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί, με αυτόματο όπλο. Σκότωσε έναν αστυνομικό και πυροβόλησε και άλλους τρέχοντας, αλλά αμέσως έπεσε νεκρός από πυρά.





Στο Twitter η εταιρεία σιδηροδρόμων RATP ανακοίνωσε ότι πολλοί σταθμοί έχουν κλείσει στην γύρω περιοχή για λόγους ασφαλείας: Champs-Elysées–Clemenceau, Franklin-Roosevelt και George-V.

«Πολύ νωρίς για να προσδιορίσουμε το κίνητρο της επίθεσης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας στο BFM, υποστηρίζοντας πως οι αστυνομικοί είναι στόχοι πυροβολισμών στο Παρίσι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Παρισιού οι αστυνομικοί ήταν συνειδητά στόχοι των δραστών. Ενας συνδικαλιστής αστυνομικός που μίλησε στο ραδιόφωνο  France Info ανέφερε ότι είναι προς το παρόν αδύνατον να γνωρίζει κανείς αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα ή αν πρόκειται για ληστεία με δραματικό φινάλε, αναφέρει η γαλλική Liberation.

Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για μια πιθανότατα «τρομοκρατική ενέργεια», αλλά τρεις πηγές της αστυνομίας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μια απόπειρα ένοπλης ληστείας, όπως αναφέρει το Reuters.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!