tromaktiko: Τα "έργα" και οι ημέρες του μεγαλοεργολάβου Καλογρίτσα - Έτσι πνίγει στη σκόνη επί ένα χρόνο το Κρυονέρι [photos]

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Τα "έργα" και οι ημέρες του μεγαλοεργολάβου Καλογρίτσα - Έτσι πνίγει στη σκόνη επί ένα χρόνο το Κρυονέρι [photos]



- Οι Αρμόδιες Αρχές κωφεύουν προκλητικά
- Ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα
- Ο μεγαλοεργολάβος πνίγει επί ένα χρόνο στη σκόνη μια ολόκληρη πυκνοκατοικημένη περιοχή του Κρυονερίου και δεν τον αγγίζει τίποτα

Ο πανίσχυρος μεγαλοεργολάβος δημοσίων έργων, Χρήστος Καλογρίτσας, τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει το...
έργο κατασκευής αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου. Η εταιρία "Τοξότης" έχει μισθώσει για τον λόγο αυτό, μια έκταση τουλάχιστον 10 στρεμμάτων επί της οδού Αγίου Δημητρίου στο Κρυονέρι, ανάμεσα από δεκάδες κατοικίες για να μεταφέρει καθημερινά με τα φορτηγά του μπάζα και χώματα.

Εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, βλέποντας εδώ και έναν χρόνο και σε καθημερινή βάση τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα δεκάδες φορτηγά που πηγαινοέρχονται αδειάζοντας χώματα και μπάζα, απευθύνθηκαν τόσο στις Αστυνομικές Αρχές, όσο και στα αρμόδια τμήματα του Δήμου. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα και το παράνομο και παράτυπο εργοτάξιο που έχει φτιάξει η εταιρία του Καλογρίτσα μέσα σε κατοικημένη περιοχή με την αγανάκτηση των κατοίκων να ξεχειλίζει.


Κρίσεις άσθματος, αλλεργίες και καταστροφές περιουσιών
Η εναπόθεση επί καθημερινής βάσης μπαζών και χωμάτων από τα θηριώδη φορτηγά της εταιρίας "Τοξότης" έχουν γίνει αιτία για σοβαρά προβλήματα υγείας των κατοίκων της ήσυχης περιοχής του Κρυονερίου, ενώ η σκόνη που είναι αποπνικτική κατά τη διάρκεια της ημέρας από τα δεκάδες φορτηγά που πηγαινοέρχονται στο μικρό στενό της Αγίου Δημητρίου, προκαλούν πρωτοφανή ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και ζημιές στα ακίνητα των κατοίκων. Ακίνητα που έχουν χρυσοπληρωθεί για να τα αποκτήσουν, αφού το συγκεκριμένο σημείο, θεωρείται ένα από τα πιο προνομιούχα της Αττικής.

Κάτοικοι, καταγγέλλουν ότι μετά από έναν χρόνο συνεχών προβλημάτων, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ κάποιοι αντιμετώπισαν και σοβαρές κρίσεις άσθματος.


Συνεχείς καταγγελίες στις Αρχές, αλλά οι πάντες κωφεύουν
Ποιος να τολμήσει να τα βάλει με τον θρυλικό κατασκευαστή και φίλο του Πρωθυπουργού, Χρήστο Καλογρίτσα; Η Αστυνομία και ο Δήμος, ακούνε "Τοξότης" και απλά σφυρίζουν αδιάφορα. Καμία μέριμνα, κανένας σεβασμός στους κατοίκους της περιοχής και τα μωρά παιδιά που εισπνέουν καθημερινά από το παράνομο εργοτάξιο "δηλητήριο". Η Αστυνομία σύμφωνα με κατοίκους, όταν καταγγέλλεται το παράνομο εργοτάξιο, απλά έρχεται και καταγράφει το γεγονός. Επί έναν χρόνο, μας λέει κάτοικος της περιοχής, δεν έχει έρθει κανένας αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου ή της Περιφέρειας. Και το πρόβλημα συνεχίζεται. Κάποιοι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πλέον και προβλήματα υγείας, μας επισημαίνει.


Το έργο της ΕΥΔΑΠ να βγει και ας φωνάζουν...
Παρά τις παρατυπίες της "Τοξότης", οι υπάλληλοί της δεν τηρούν ακόμα και τα προσχήματα. Η εταιρία δεν διαθέτει ειδικό όχημα ρίψης νερού για να μην σηκώνεται η σκόνη, παρόλο που γνωρίζει πως η χρήση χώρου εργοταξίου εντός κατοικημένης περιοχής είναι παράτυπη και παράνομη.
Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής και αφού διαμαρτυρήθηκε έντονα σε υπάλληλο της "Τοξότης" πρόσφατα, φέρεται να εισέπραξε αυτολεξεί την εξής φράση: "Το έργο της ΕΥΔΑΠ να βγει και φωνάξτε όσο θέλετε. Για λόγους οικονομίας καυσίμων στήθηκε το εργοτάξιο εδώ...".

Τραγικές καταστάσεις, σε ένα τραγικά διαλυμένο κράτος με κυβέρνηση που δήθεν κυνηγάει τους παράνομους και ευνοημένους από το σύστημα μεγαλοεπιχειρηματίες, κλείνοντας το μάτι με πονηριά όμως, στους "δικούς" της.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!