tromaktiko: Εκδήλωση του Τομέα Εξωτερικών στην Θεσσαλονίκη με τον Σάββα Αναστασιάδη: Όλα όσα έγιναν - Ποιοί παρευρέθηκαν [photos+video]

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Εκδήλωση του Τομέα Εξωτερικών στην Θεσσαλονίκη με τον Σάββα Αναστασιάδη: Όλα όσα έγιναν - Ποιοί παρευρέθηκαν [photos+video]



Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο...
Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Σάββας Αναστασιάδης, με θέμα. ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ:ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ








Το μείζον ζήτημα του ρόλου των Ελλήνων Επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, στις επενδύσεις, ανέδειξαν οι ομιλητές της εκδήλωσης , ενώ πολίτες από κάθε γεωγραφική περιοχή του Νομού, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την εκδήλωση.

Παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Δημ. Τ.Ο. Ν.Δ., ο Πρόεδρος Β΄ΝΟΔΕ, Πρόεδροι επιμελητηρίων, πολιτευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μέλη της πολιτικής επιτροπής Ν.Δ., Επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.α.


Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Τομεάρχης Εξωτερικών Ν.Δ. , Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο οικοδεσπότης και διοργανωτής κ. Σάββας Αναστασιάδης





Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν , ως ζωντανά παραδείγματα πετυχημένων επιχειρηματιών, ο κ. Παντελής Μπούμπουρας, που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία και ο κ. Λάμπης Τασάκος που δραστηριοποιείται στη Γερμανία.

Ο κ. Λάμπης Τασάκος , τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επιχειρηματική φαντασία σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη γνώση λυγίζουν ακόμα και τα σίδερα. Γιατί, σίδερα λυγίζει στην πραγματικότητα ο μηχανολόγος που αποφοίτησε απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την ρομποτική τεχνογνωσία που δημιούργησε και η οποία εφαρμόζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας.

Ο κ. Τασάκος άνοιξε τα τελευταία χρόνια γέφυρες συνεργασίας και με την Ελλάδα πιστεύοντας ότι και η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει φυτώριο για τη δημιουργία αντίστοιχης εξαγώγιμης τεχνογνωσίας στον τομέα της ρομποτικής.

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Παντελής Μπούμπουρας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αναπτυξιακά προγράμματα της τελευταίας οκταετίας, στα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί κίνητρα που θα διευκόλυναν τους απόδημους Έλληνες να επενδύσουν στην δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία, ενώ υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πολιτικοί έχοντας ως ισχυρό κίνητρο τη συναισθηματική σύνδεση των Ελλήνων του εξωτερικού με την Ελλάδα, πρέπει να προχωρήσουν σε μία ειδική νομοθετική πλατφόρμα, η οποία θα τους επιτρέπει να επενδύσουν στη Μητέρα Πατρίδα με χρήματα που έβγαλαν στις δεύτερες Πατρίδες τους.





Τόνισε μάλιστα ότι προτίθεται να υποβάλλει ο ίδιος, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη προτάσεις για επενδύσεις της ελληνικής διασποράς στην Ελλάδα, ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.




Τέλος μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για το ίδρυμα Μπούμπουρα που ίδρυσε στην Οδησσό της Ουκρανίας το 2016, το οποίο έχει ως σκοπό την παροχή βοήθειας στους τομείς της φιλανθρωπικής και κοινωφελούς δραστηριότητας , καθώς και την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων.



Στιγμιότυπα από το γεύμα που παρέθεσε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κος Σάββας Αναστασιάδης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!