tromaktiko: Η πιο κολακευτική γωνία για να βγάλεις selfie

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η πιο κολακευτική γωνία για να βγάλεις selfie



Οι selfies είναι μια μορφή επιστήμης πλέον και αυτό το καταλαβαίνεις αν απλά δεις μια δική σου αποτυχημένη selfie και στη...
συνέχεια όλες εκείνες τις τόσο "δενπροσπαθησακαθολουγιαναειμαιαψεγαδιαστη" φωτογραφίες.
Κάπου εδώ, λοιπόν, ευχαριστούμε την ίδια την επιστήμη, η οποία φρόντισε να μας ενημερώσει για το ποια είναι - τεκμηριωμένα - η σωστή γωνία λήψης φωτογραφιών, ώστε να βγαίνεις κι εσύ φανταστική σε κάθε φωτογραφία που τραβάς τον εαυτό σου.

Σύμφωνα με την Dr. Annuka Lindell, λέκτορα στην πειραματική νευροψυχολογία στο πανεπιστήμιο La Trobe, στη Μελβούρνη, η αριστερή σου πλευρά κυριαρχεί. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, η Lindell έκανε την απλούστατη αναζήτηση "#selfie", και στη συνέχεια ανέλυσε τις δέκα πιο πρόσφατες φωτογραφίες, εκατό γυναικών και εκατό ανδρών.

Μετά από την ανάλυση περισσότερων από 2000 εικόνων, κατέληξε ότι το ποσοστό των selfies από την αριστερή μεριά ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις ανφάς, ή εκείνες που ήταν τραβηγμένες από τη δεξιά μεριά. Το 92% του δείγματος πόζαρε με κάποια κλίση, με το 41% να δείχνει το αριστερό μάγουλο περισσότερο και το 31.5% να προτιμά το δεξί και το 19.5% να προτιμά να κοιτάζει ευθεία τον φακό.

Επίσης σύμφωνα με τα στατιστικά της ίδιας μελέτης, οι selfies από την αριστερή μεριά του προσώπου συγκεντρώνουν 1.1 έως 3.2 φορές περισσότερα likes και σχόλια, από οποιαδήποτε άλλη εικόνα στο instagram.

Την υπεροχή αυτή του αριστερού προφίλ την επιβεβαιώνουν και διάσημα έργα τέχνης, όπως η Mona Lisa, η οποία επίσης ποζάρει προτιμώντας αυτή την πλευρά του προσώπου της. "Η θεωρία λέει πως οι πόζες με το αριστερό μάγουλο είναι διαισθητικά αντιληπτές ως πιο ανοιχτές συναισθηματικά και εκφραστικές σε σχέση με αυτές με το δεξί μάγουλο", λέει η Lindell εξηγώντας ότι αυτό ισχύει δεδομένου ότι η αριστερή πλευρά είναι πιο εκφραστική επειδή ελέγχεται από την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου σου, δηλαδή αυτή στην οποία κυριαρχεί το συναίσθημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!