tromaktiko: Κέρκυρα: Τα έσπασε ο Τσίπρας - Η ατάκα για Σόιμπλε, τα γέλια και η Μπέτυ Μπαζιάνα [video]

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Κέρκυρα: Τα έσπασε ο Τσίπρας - Η ατάκα για Σόιμπλε, τα γέλια και η Μπέτυ Μπαζιάνα [video]



Ο Αλέξης Τσίπρας τίμησε το πασίγνωστο έθιμο των μπότηδων και έριξε μια πήλινα κανάτα γεμάτη νερό...

- Οι 8 λέξεις του πρωθυπουργού για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκάλεσαν χαμόγελα και σχόλια
- Μαγνήτισε τα βλέμματα η Μπέτυ Μπαζιάνα που συνόδευε τον πρωθυπουργό στο παλιό δημαρχείο του νησιού
- ''Θα φτάσουμε στην Ιθάκη και σύντομα'' είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους

Στο παλιό δημαρχείο της πόλης, ο πρωθυπουργός τίμησε και το πασίγνωστο έθιμο των «μπότηδων», δηλαδή τη ρίψη μεγάλων πήλινων κανατιών, γεμάτων νερό, με στενό στόμιο, από το μπαλκόνι. Κρατώντας την κανάτα και έτοιμος να την αφήσει να πέσει, ο πρωθυπουργός, ελέγχοντας το πεδίο κάτω από το μπαλκόνι, έριξε την ατάκα του: «Κάτσε, να μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω!» είπε προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων. Μία κανάτα για να τιμήσει το έθιμο έριξε και η σύζυγος του κ. Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.



'Θα φτάσουμε σύντομα στην Ιθάκη''
Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της πόλης «Σαν Τζιάκομο» όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων». Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή Ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες κα όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε, δε, τα εξής: Θέλω να πω ότι είμαι στο νησί των Φαιάκων και ο Όμηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό. Ο κ. Τσίπρας χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να τον χαιρετήσουν. Ο πρωθυπουργός, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, θα παραμείνουν στο νησί τουλάχιστον έως την Κυριακή του Πάσχα και το βράδυ θα παρακολουθήσει την τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Σπιανάδας.

Οι βραδινές βόλτες του πρωθυπουργού
Ο Πρωθυπουργός, το βράδυ της Μ. Παρασκευής, έκανε βόλτα στις Μπενίτσες και γευμάτισε στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του kerkyrasimera.gr διαμένει στα Μωραϊτικα. Νωρίτερα συνομίλησε με τον δήμαρχο Κερκυραίων, Κώστα Νικολούζο, τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, τους βουλευτές και πολιτικούς άρχοντες του τόπου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!