tromaktiko: Ιερέας έβαλε φωτιά στην Αγία Τράπεζα για να μιμηθεί την Αφη του Αγιου Φωτός! [video]

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ιερέας έβαλε φωτιά στην Αγία Τράπεζα για να μιμηθεί την Αφη του Αγιου Φωτός! [video]



Απίστευτο κι όμως αληθινό. Φωτιά πάνω στην Αγία Τράπεζα άναψε ιερέας στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να προσομοιάσει (;) την αφή του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων...
Στο βίντεο που δημοσίευσε η ενορία Προφήτη Ηλία Ανω Πόλεως Θεσσαλονίκης φαίνονται καθαρά οι φλόγες πάνω στην Αγία Τράπεζα στην οποία προφανώς είχε απλωθεί εύφλεκτο υγρό.

Από τις φλόγες στην Αγία Τράπεζα ο Ιερέας ανάβει τις λαμπάδες του και στη συνέχεια βγαίνει από την Ωραία Πύλη προκειμένου να μοιράσει το Άγιο Φως στους πιστούς.

Η εντυπωσιακή εικόνα που έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου έχει κάνει πολλούς κληρικούς να τρίβουν τα μάτια τους, πολλοί εκ των οποίων κάνουν λόγο για «θέατρο» το οποίο δεν έχει καμία θέση στην ορθόδοξη λειτουργική.

Πολλές φορές κληρικοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εφευρίσκουν δικά τους τελετουργικά προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους πιστούς, όμως η φωτιά πάνω στην Αγία Τράπεζα, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Το φαιδρό στην όλη ιστορία είναι το γεγονός πως ενώ ο κληρικός ήξερε πως να κάνει το «δρώμενο» ξέχασε τα λόγια του «Δευτε Λάβετε Φως» το οποίο όπως θα ακούσετε... διασκεύασε.



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ

Με γραπτό μήνυμα του προς το orthodoxia.info ο π. Φιλούμενος Κοσμαδάκης, ο κληρικός που εμφανίζεται στο βίντεο σημειώνει πως δεν είχε σκοπό να εντυπωσιάσει.

Αναλυτικά η απάντηση του:
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Χριστός ανέστη αδελφοί μου
Αληθώς ανέστη !

Το Άγιο Φώς συμβολίζει αλλά και υπενθυμίζει με θαυματουργικό τρόπο την Ανάσταση του Χριστού. Είναι ένα Θεόσταλτο θαύμα δια μέσου των αιώνων από Φως του κόσμου, που είναι ο Χριστός, για τον κόσμο. Η επιστήμη δεν έχει την δυνατότητα να εξηγήσει αυτό το μεγάλο θαύμα. Σε ένα αληθινό θαύμα άλλωστε πως να αποφανθεί η επιστήμη; Πολλοί βλέπουν κάθε έτος το Άγιο Φώς και αισθάνονται την παρουσία του Θεού ανάμεσά τους. Αυτό ακριβώς το Άγιο Φώς να φωτίζει όλη την ανθρωπότητα για ένα καλύτερο αύριο.

Το Άγιο Φως συμβολίζει για τους Χριστιανούς τη νίκη του Χριστού και της ζωής απέναντι στο θάνατο.

Το Άγιο Φως για λίγα λεπτά αν το αγγίξεις δεν καίγεσαι.

Έτσι αγαπητοί μου και έμεις δεν θα καιγόμασται αν προσπαθούμε να τηρούμε τας εντολάς του Θεού.
Ο Θεός, είναι το φως, είναι η ζωή, είναι η αγάπη, η χαρά, είναι το παν. Χωρίς το Θεό η ζωή μας είναι άδεια. Κοιτάξτε τι μοναξιά, τι πίκρα, τι πόνο έχουν αυτοί που ζούν μακριά από τω Θεώ.

Σωστά το βίντεο είναι από το ναό μας τον προφήτη Ηλία άνω πόλεως θεσσαλονίκης. Όλοι γνωρίζουμε από παιδιά ότι το άγιον φώς στα Ιεροσόλυμα βγαίνει με θαυμαστό τρόπο από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας στα Ιεροσόλυμα.Μπαίνοντας ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων στον Πανάγιο Τάφο για να βγάλει το άγιον Φώς διαβάζοντας την ευχή του αγίου φωτός ανάβει τις λαμπάδες του από τον Πανάγιο Τάφο και στη συνέχεια βγαίνει έξω και το δίδει στόν κόσμο.Αυτό λοιπόν κάνουμε κι εμείς.Η αγία τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού, έτσι παίρνουμε το άγιον φώς που έρχεται από τα Ιεροσόλυμα το βάζουμε στο ναό μας ψάλλοντας το Φώς ιλαρόν αγίας δόξης... και στή συνέχεια αρχίζει η ακολουθία όταν είναι να βγάλουμε το Άγιον Φώς, βγάζουμε πάνω από την αγία τράπεζα το Ευαγγέλιο και ιερατικό.

Έτσι οπως βλέπεται η Αγία τράπεζα είναι άδεια. Τα καλύμματα τις Αγίας τράπεζας και ο επιτάφιος που φαίνονται είναι καλλυμένα με τζάμι,πάνω στο τζάμι ρίχνουμε με προσοχή οινόπνευμα και αμέσως ανάβουμε από το άγιον Φώς που έχουμε πάρει από τα ιεροσόλυμα την Αγία Τράπεζα και από την Αγία τράπεζα ανάβω τις λαμπάδες μου και το δίνω στον κόσμο.Η κάθε Αγία τράπεζα συμβολίζει τον Τάφο του Χριστού μας.

Κάποιοι έγραψαν ότι είναι των παπάδων για να εντυπωσιάσουν κάθε άλλο δέν έχουμε τέτοιο σκοπό .Και πέρυσι το αναρτήσαμε άπλα δεν έγινε τόσο γνωστό από το 2014 το κάνουμε στο ναό μας . Ο σκοπός είναι άφου η Αγία Τράπεζα είναι ο Τάφος του Χριστού μας,να ανάψουμε από αυτήν που είναι ότι ποιό Άγιο έχουμε μέσα στο ναό μας μιας πάνω σε Αυτήν γίνεται ο καθαγιασμός τών θείων δώρων.

Εύχομαι πάντα να είσται καλά!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!