tromaktiko: Η απίστευτη ιδέα της Ιταλίας για να τονώσει τον τουρισμό: Δίνει δωρεάν 100 κάστρα

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Η απίστευτη ιδέα της Ιταλίας για να τονώσει τον τουρισμό: Δίνει δωρεάν 100 κάστρα



Το ιταλικό υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Κτηματική Υπηρεσία της Ιταλίας σε μία προσπάθεια να τονώσουν τον τουρισμό της χώρας ανακοίνωσαν...
ότι θα παραχωρήσουν επί της ουσίας δωρεάν, περισσότερα από 100 κάστρα, και περισσότερα από 200 τα επόμενα δύο χρόνια.

«Η μόνη παγίδα είναι ότι εκείνοι που θα δεχτούν την προσφορά θα πρέπει να δεσμευτούν να αποκαταστήσουν και να μετατρέψουν τις περιοχές σε τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και σπα», γράφει το The Local, και έτσι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν μία πρόταση που θα περιγράφει αναλυτικά τα σχέδιά τους. Από τη στιγμή που θα επιλεγούν τα κάστρα θα είναι δικά τους για τα επόμενα εννέα χρόνια και πιθανότατα ακόμα περισσότερο ανάλογα πάντα με την πορεία του πρότζεκτ, με μερικά από τα κάστρα να έχουν περίοδο μίσθωσης ακόμα και 50 χρόνια.
Με αυτό τον τρόπο η Ιταλία ελπίζει όχι μόνο ότι θα ανακουφίσει από την τουριστική πίεση που δέχονται δημοφιλείς προορισμοί, αλλά και ότι θα δώσει μία ώθηση στον αργό τουρισμό της χώρας.

Τέλος, ανάμεσα στα 103 κάστρα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται μεσαιωνικά σχολεία, πανδοχεία, μοναστήρια και παλάτια. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 26 Ιουνίου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!