tromaktiko: Στον «πάγο» 15.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης με αναγνώριση πλασματικών χρόνων

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Στον «πάγο» 15.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης με αναγνώριση πλασματικών χρόνων



Περισσότερες από 15.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης με χρήση του δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικών χρόνων...
βρίσκονται στον «πάγο» για περισσότερο από έναν χρόνο, καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.

Οι αιτούντες σύνταξης από τις 13 Μαίου 2016, που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία δεν χορηγείται ούτε καν η προσωρινή σύνταξη. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτεται ότι ακόμη και άνθρωποι με πολλά χρόνια ασφάλισης που έχουν αιτηθεί σύνταξης με ταυτόχρονη αναγνώριση πλασματικού χρόνου δεν παίρνουν ούτε την προσωρινή σύνταξη.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα οι εξαγορές πλασματικού χρόνου μπλόκαραν όχι επειδή είναι τεχνικά δύσκολο να βγουν οι νέες οδηγίες για τα έτη και το κόστος αναγνώρισης, σύμφωνα με τις αλλαγές που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά διότι με αυτό το «μπλόκο» το υπουργείο εμφανίζει εικονικά, λιγότερες αιτήσεις συνταξιοδότησης και ξεγελούν την τρόικα δείχνοντας ότι η δαπάνη για συντάξεις μειώνεται αντί να αυξάνεται! Η τρόικα βέβαια είναι η τελευταία που θα πιέσει για να βγουν οι συντάξεις με πλασματικούς χρόνους, γιατί στο παρελθόν είχε φτάσει στο σημείο να απαιτήσει ακόμη και να μην εκδοθούν συντάξεις για ένα χρόνο, ζητώντας να μάθει πόση θα ήταν η δαπάνη αν δεν έβγαιναν νέες συντάξεις για ένα έτος.

Το συγκλονιστικό στοιχείο, δε, από το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ε.Τ.» είναι πως ο ασφαλισμένος έχει ήδη 37 χρόνια ασφάλισης και ηλικία 59 ετών και το μόνο που του λείπει είναι να εξαγοράσει 2 χρόνια στρατού, τα οποία θα συμψηφιστούν με τη σύνταξή του. Αν δεν κάνει την εξαγορά θα πρέπει να βρει δουλειά μέχρι να συμπληρώσει 40 χρόνια και να πάρει σύνταξη στα 62.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!