tromaktiko: Γιορτή Μητέρας 2017: Πότε γιορτάζουν στην πραγματικότητα οι μητέρες;

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Γιορτή Μητέρας 2017: Πότε γιορτάζουν στην πραγματικότητα οι μητέρες;



Μπορεί, επισήμως, η Γιορτή της Μητέρας να «πέφτει» φέτος στις 14 Μαΐου, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική...

Και είναι διαφορετική γιατί τα πράγματα που όντως αξίζουν στη ζωή τα ξέρουμε και τα κουβαλάμε μέσα μας. Άλλα μας δίνουν χαρά, άλλα μας πληγώνουν, κάποια καταφέρνουν και τα δύο μαζί, σίγουρα όμως δεν μας περνάνε αδιάφορα.

Όπως λοιπόν ο ερωτευμένος δεν γιορτάζει μόνο στις 14 Φεβρουαρίου τον έρωτά του, έτσι και τα παιδιά (ανεξαρτήτως ηλικίας) δεν χρειάζεται να περιμένουν την δεύτερη Κυριακή κάθε Μαϊού για να αντιληφθούν τι σημαίνει μητέρα και πόσα της χρωστάμε.

Το “Σ’ αγαπώ”, το λουλούδι (έστω κομμένο κι από τον δρόμο) και η γλυκιά κουβέντα χρειάζονται κάθε μέρα, όπως κι εκείνη ήταν -και είναι, έστω κι αν όσο μεγαλώνουμε αλλάζει ο τρόπος- κάθε μέρα δίπλα μας. Μας κουβάλησε μέσα στο σώμα της, πόνεσε για να γεννηθούμε, μας έθρεψε, μας φρόντισε στην αρρώστια μας, ήταν εκεί την πρώτη μέρα που πήγαμε σχολείο, μας παρηγόρησε στις αποτυχίες μας, μας αποθέωσε στις επιτυχίες μας, μας ρώτησε αν φάγαμε, αν ντυθήκαμε καλά, αν, αν, αν, αν…

Κι αν και ο -υπο-γράφων το κείμενο είχε τεράστια αδυναμία στον πατέρα του, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι η δύναμη που κάνει τον κόσμο να γυρνάει στην ζωή του παιδιού είναι η μητέρα.

Διαβάστε επίσης: Γιορτή της Μητέρας 2017: Βίντεο- Να τι δώρο θα κάνω στη μάνα μου

Η μητέρα που θεωρούμε δεδομένη τόσες και τόσες φορές, που πικραίνουμε, που ξεχνάμε να την πάρουμε τηλέφωνο κι όμως δεν υπάρχει ούτε μία μέρα που να μην μας σκεφτεί, να μην ενδιαφερθεί για εμάς και να μην είναι έτοιμη να δώσει ακόμα και τη ζωή της για τα παιδιά της.

Μακάρι λοιπόν εκτός από την Κυριακή 14 Μαΐου, όλοι εμείς την γιορτή της μητέρας να την γιορτάσουμε σήμερα. Γιατί κάθε μέρα που έχουμε κοντά μας την μητέρα μας είναι γιορτή.

Να τις χαίρεστε όλοι και ολόψυχα χρόνια πολλά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις μανάδες του κόσμου και ειδικά στην ηρωίδα Ελληνίδα μάνα που αποτελεί, με τα λάθη και τις υπερβολές που μπορεί να κάνει κι εκείνη άθελά της καμιά φορά, ένα ζωντανό μνημείο αγάπης και προσφοράς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!