tromaktiko: ΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι οι 2 ανατροπές - Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι οι 2 ανατροπές - Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι



Δύο ανατροπές προγραμματίζονται στον ΕΝΦΙΑ...


Η πρώτη θα εφαρμοστεί από την 1 Ιανουαρίου 2018 και η δεύτερη από την 1 Ιανουαρίου 2020. Ηδη οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται το σχέδιο που έχει ως κεντρική αλλαγή τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ με βάση τις εμπορικές τιμές και όχι τις αντικειμενικές, όπως ισχύει τώρα.
Εκτός από αυτή, η δεύτερη σημαντική αλλαγή είναι ο υπολογισμός του φόρου να γίνεται με βάση το μέγεθος της συνολικής ακίνητης περιουσίας και όχι το κάθε ακίνητο ξεχωριστά.

Επίσης, θα αλλάξει οι κλίμακα και οι συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ούτως ώστε να μεταφερθούν φορολογικά βάρη από τις χαμηλής αξίας, στις υψηλής αξίας περιουσίας.

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα πληρώσουν περισσότερους φόρους όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και θα ελαφρυνθούν εκείνοι των οποίων η αξία της ακίνητης περιουσίας είναι μικρή.

Η δεύτερη αλλαγή που θα γίνει το 2020 αφορά στην κατανομή των 180 εκατομμυρίων που θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ αν επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 και το 2019.

Σε αυτή την περίπτωση ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σε εκείνους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι πληρώνουν ως 750 ευρώ και οι οποίοι εκτιμούνται σε 5,5 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι θα μοιραστούν...ψίχουλα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!