tromaktiko: 3 tips για τα μικροπροβλήματα του σπιτιού

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

3 tips για τα μικροπροβλήματα του σπιτιού



Το σπίτι και τα έπιπλά του χρειάζονται διαρκώς προσοχή για να παραμένουν καθαρά και σε καλή κατάσταση...


Με μικρές και χρήσιμες συμβουλές, μπορείτε να διατηρείτε το σπίτι σας πάντα τακτοποιημένο χωρίς πολύ κόπο και έξοδα. Δείτε παρακάτω τρία απλά tips που θα σας φανούν χρήσιμα...

1. Καθαρό φίλτρο απορροφητήρα

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι καυτό νερό, μαγειρική σόδα, μερικές σταγόνες καθαριστικού πιάτων κι ένα βουρτσάκι. Γεμίστε τον νεροχύτη ή ένα μεγάλο δοχείο ή ταψί ή μια μεγάλη κατσαρόλα με καυτό νερό και 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και προσθέστε 2-3 σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Τοποθετήστε τα φίλτρα του απορροφητήρα μέσα στο δοχείο μέχρι να καλυφθούν από το νερό και τρίψτε ελαφρά με το βουρτσάκι. Αφήστε το για 12 ώρες. Για γρηγορότερα αποτελέσματα μπορείτε να βράσετε το νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη σόδα ενώ έχετε μέσα τα φίλτρα και μετά από 5 λεπτά βρασμού να τα αναποδογυρίσετε. Ξεπλύνετε με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα επανατοποθετήσετε στον απορροφητήρα.

2. Ξύλινο δάπεδο που δεν τρίζει

Πολλά σπίτια έχουν παλιά ξύλινα δάπεδα τα οποία τρίζουν. Η λύση είναι απλή: Ρίξτε λίγο ταλκ ανάμεσα στις σανίδες και τρίψτε καλά τις ενώσεις τους. Έπειτα σκουπίστε επιφανειακά. Ο ήχος θα σταματήσει. Επαναλάβετέ το μετά από λίγο καιρό αν χρειαστεί.

3. Μπάνιο χωρίς μούχλα από τους αρμούς

Η μούχλα στους αρμούς του μπάνιου αρχίζει να εμφανίζεται όταν ένας χώρος δεν αερίζεται καλά. Και επειδή η μούχλα είναι επικίνδυνη για την υγεία, καλό θα είναι να λάβετε τα μέτρα σας και να την αντιμετωπίσετε. Για να καθαρίσετε, λοιπόν, τους αρμούς θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι γάντια, χλωρίνη και ένα βαμβακερό πανί. Ξεκινήστε φορώντας τα γάντια σας και ρίχνοντας χλωρίνη στο πανί. Αρχίστε να τρίβετε ελαφρώς. Αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με μπόλικο νερό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν δεν δείτε αποτέλεσμα ή αν η μούχλα επιμένει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!