tromaktiko: Συνελήφθη 30χρονος Αλβανός, για ληστείες σε σπίτια, πρατήρια υγρών καυσίμων και μίνι μάρκετ σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Συνελήφθη 30χρονος Αλβανός, για ληστείες σε σπίτια, πρατήρια υγρών καυσίμων και μίνι μάρκετ σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής



Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 5-5-2017 στο Νέο Ψυχικό, από αστυνομικούς της...
Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά ληστείες.

Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος της σπείρας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της σπείρας συνεχίζεται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα,  οι κατηγορούμενοι από τριμήνου και πλέον είχαν συγκροτήσει δομημένη με διακριτικούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία  διέπραττε ληστείες σε οικίες, πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα μίνι μάρκετ, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία  αντικαθιστούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους με αυτές άλλων οχημάτων, τις οποίες αφαιρούσαν λίγο πριν τη διάπραξη των ληστειών. Με το πέρας των έκνομων ενεργειών τους, δεν δίσταζαν να πυρπολούν τα προαναφερόμενα οχήματα, προκειμένου να εξαφανίζουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορούσε να τους ενοχοποιήσει.

Κατά την εγκληματική τους δράση, τα μέλη της ομάδας, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έφεραν πάντα γάντια, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες φορούσαν σακούλες ή ακόμα και κάλτσες πάνω από τα υποδήματα τους.

Οι δράστες δρούσαν σε ομάδες δύο, τριών ή και τεσσάρων ατόμων, προσέγγιζαν, πρώτες πρωϊνές ώρες κυρίως, τα καταστήματα- στοχους τους και αφού με την απειλή πυροβόλων όπλων (πιστόλια, καραμπίνα) και μαχαιριών ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν τις εισπράξεις από τα ταμεία, κινητά τηλέφωνα, εμπορεύματα κλπ. Κατόπιν επιβιβάζονταν στο όχημα τους και αποχωρούσαν ενώ καταγράφηκαν περιστατικά στα οποία κατά την διαφυγή τους αφαίρουσαν ιδιωτικά οχήματα των υπαλλήλων.

Σε  περιπτώσεις που εισέρχονταν σε οικίες ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων τους ένοικους και αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικες συσκευές, κοσμήματα καθώς και τα οχήματα τους με τα κλειδιά τους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε ένα  μαχαίρι επιβίωσης, καπέλα, κουκούλες, κάλτσες και πλαστικές σακούλες, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις εκ των οποίων εννέα (9) ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο (2) σε μίνι μάρκετ, δύο (2) σε οικίες και δύο (2) περιπτώσεις κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!