tromaktiko: Ο καιρός μας κάνει πάλι κόλπα: Η θερμοκρασία… πέφτει, αλλά τα 30αρια μένουν – Που θα χρειαστεί ομπρέλα

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ο καιρός μας κάνει πάλι κόλπα: Η θερμοκρασία… πέφτει, αλλά τα 30αρια μένουν – Που θα χρειαστεί ομπρέλα



Η θερμοκρασία (υποτίθεται πως) θα σημειώσει πτώση, αλλά σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος θα δείξει και σήμερα 30 βαθμούς...
Γενικά ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός!

Το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι οι λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες, 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη - Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος - Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος - Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη - Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα - Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική - Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη - Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τρίτη 16-05-2017: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!