tromaktiko: Πάτρα: Πιάστηκε για 3η φορά γνωστός επιχειρηματίας να κλέβει ρεύμα

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Πάτρα: Πιάστηκε για 3η φορά γνωστός επιχειρηματίας να κλέβει ρεύμα



Για τρίτη φορά συνέλαβαν αστυνομικοί γνωστό επιχειρηματία της Πάτρας από τον χώρο της...
εμπορίας ειδών διατροφής για ρευματοκλοπή στο σπίτι του! Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ηλικίας 53 ετών, που διατηρεί δύο καταστήματα στην Πάτρα ενώ έχει και επιχείρηση στο Ρίον, έκλεβε ρεύμα καθώς του είχε γίνει διακοπή λόγω οφειλής.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΔΕΗ στην Πάτρα, η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη καθώς αφενός μεν θα πρέπει να πληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό για να αποκτήσει ξανά το ρολόι που του αφαίρεσε η ΔΕΗ, αφετέρου όταν καθίσει στο εδώλιο, η ποινή του θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι έλεγχοι έγιναν προ ημερών και εκτός από τον επιχειρηματία συνελήφθη και ένας 79χρονος ο οποίος επίσης έκανε ρευματοκλοπή στο Ρίον.

Τα περιστατικά σε Πάτρα και Ζάκυνθο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, οι ρευματοκλοπές μέσα στην τελευταία τριετία διπλασιάστηκαν, ενώ από πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 30%. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εντοπίζουν στους ελέγχους τους από τις αρχές του έτους περί τις 1.000 ρευματοκλοπές τον μήνα, διενεργώντας περί τους 800.000 ελέγχους τον χρόνο.

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών που χαρακτηρίζεται από αστείρευτη φαντασία, συνοδεύεται πολλές φορές από εγκληματικότητα, όπως η προ έτους κακοποίηση εργαζομένου του ΔΕΔΔΗΕ στη Ζάκυνθο από καταναλωτή-ιδιοκτήτη βενζινάδικου, από θανατηφόρα ατυχήματα, όπως η ηλεκτροπληξία ανήλικης στην Πάτρα σε διαμέρισμα που είχε διακοπεί το ρεύμα και η ηλεκτροδότηση συνεχιζόταν παράνομα και πολυάριθμα περιστατικά τραυματισμών. Παρά τους σοβαρούς κινδύνους, καταναλωτές όλων των κατηγοριών (οικιακοί, εμπορικοί, αγροτικοί) καταφεύγουν στη ρευματοκλοπή. Αν και κανείς θα ανέμενε ότι πρόκειται για καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό ρεύματος, τα στοιχεία δείχνουν ότι ελάχιστοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Οι παρανομούντες, στην πλειονότητά τους είναι «μπαταχτσήδες» που εκμεταλλεύονται την ανοχή που υπάρχει λόγω της πολιτικής «ευαισθησίας» στο θέμα των διακοπών ηλεκτροδότησης, στην παρούσα συγκυρία της γενικότερης οικονομικής στενότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών και της παράλληλης αδυναμίας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ και της θυγατρικής της ΔΕΗ που ελέγχει το δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης καταπολέμησης της παράνομης ηλεκτροδότησης.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!