tromaktiko: 3 κανόνες που πρέπει να τηρείς στο πρωινό (για να χάσεις βάρος)

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

3 κανόνες που πρέπει να τηρείς στο πρωινό (για να χάσεις βάρος)



Έχουμε πει πολλές φορές ότι το πρωινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό της ημέρας αφενός γιατί θα έχεις την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός σου...
και αφετέρου γιατί ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου και καις θερμίδες.

Έτσι, λοιπόν, αν θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου και να ξεφουσκώσεις για να νιώσεις καλύτερα μπορείς να ακολουθήσεις τους παρακάτω τρεις βασικούς κανόνες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος χωρίς να στερηθείς τίποτα.

#1
Να τρως νωρίς
Έρευνες έχουν δείξει πως όσο πιο νωρίς τρως το πρωινό σου τόσο καλύτερα δουλεύει ο μεταβολισμός σου ενώ παράλληλα μειώνεις τις λιγούρες που συνήθως σε οδηγούν σε κακές διατροφικές επιλογές. Για να εκμεταλλευτείς, λοιπόν, αυτή την δύναμη του οργανισμού σου φρόντισε να τρως πρωινό στο σπίτι όταν ξυπνάς και όχι όταν φτάνεις στη δουλειά.

#2
Απόφυγε τη ζάχαρη
Η ζάχαρη μπορεί να σου δώσει ένα boost ενέργειας αλλά μετά θα σε αφήσει με ένα αίσθημα κόπωσης και νύστας- ενδεχομένως να νιώσεις και πονοκέφαλο. Για αυτό καλό είναι να αποφεύγεις την κατεργασμένη ζάχαρη το πρωί (και όλη την μέρα ιδανικά), να επιλέγεις τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη για να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για να ξεκινήσει η μέρα σου.

#3
Πρόσεχε τις μερίδες
Το πλούσιο πρωινό δεν σημαίνει τεράστιες μερίδες και ''all you can eat'' αλλά ισορροπημένο γεύμα με πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και φυτικές ίνες. Ένα μπολ με γιαούρτι 2%, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο και 30 γρ. βρώμη είναι ιδανικός συνδυασμός που καλύπτει όλες τις ανάγκες σου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!