tromaktiko: Απαγωγή 4χρονης: Ανατροπή - DNA και τηλεφωνήματα «καίνε» τη 49χρονη

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Απαγωγή 4χρονης: Ανατροπή - DNA και τηλεφωνήματα «καίνε» τη 49χρονη



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησης της 49χρονης, η οποία συνελήφθη εκ νέου σε σχέση με την υπόθεση της απαγωγής...
της 4χρονης Μαρί - Eλένης, που σημειώθηκε έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία, στις 27 Απριλίου.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι “ύστερα από νέα στοιχεία που προέκυψαν η 49χρονη συνελήφθη χθες γύρω στις 10 εκ νέου από την Αστυνομία".

Ο κ. Στυλιανού είπε ότι βάσει αυτής της εξέλιξης γίνονται περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το SigmaLive, μέσα από τα όσα προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η 49χρονη Ολλανδή είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με πρόσωπο που επίσης συνελήφθη για την υπόθεση, τόσο τις μέρες πριν την απαγωγή όσο και μετά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η γυναίκα από την Ολλανδία ήταν αυτή που επικοινώνησε με τον 44χρονο οδηγό ταξί από την Λεμεσό και διευθέτησε την μεταφορά της 4χρονης από τον χώρο αρπαγής της σε περιοχή στις Χαλεπιανές στο Τσέρι. Οπως είχε αναφερθεί και στο Δικαστήριο από τον αστυνομικό ανακριτή Δημήτρη Χρίστου, η ύποπτη κατονομάστηκε από τον οδηγό ταξί, ότι κατόπιν τηλεφωνήματος της στις 26/4/2017, του πρότεινε να διενεργήσει κούρσα στην Λευκωσία για το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Σύμφωνα με την κατάθεση του, αφού διανυκτέρευσε στο σπίτι της υπόπτου, το πρωί της 27/4/2017 με την τηλεφωνική καθοδήγηση άγνωστου άνδρα, μετέβη στην περιοχή που βρίσκεται το κτίριο της Cyta στην Ακρόπολη, Λευκωσίας, όπου παρέλαβε ένα άντρα αλλοδαπής καταγωγής, ηλικίας περίπου 50 ετών μαζί με ένα κοριτσάκι 4-5 ετών, και τους μετέφερε σε κτηνοτροφική περιοχή στο Τσέρι.

Εκεί, αφού αποβιβάστηκαν από το ταξί του, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο συγκεκριμένου τύπου με φιμέ τζάμια, του οποίου ο οδηγός τους ανέμενε και τους παρέλαβε. Για την συγκεκριμένη διαδρομή έλαβε από τον αλλοδαπό επιβαίνοντα το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Ο αστυνομικός ανακριτής Δημήτρης Χρίστου είπε στο Δικαστήριο ότι η ύποπτη ανακρίθηκε προφορικά, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Παραδέχεται ότι γνωρίζει τον οδηγό ταξί και ότι στις 26/4/2017 αυτός διανυκτέρευσε στην οικία της και έδωσε διάφορους ισχυρισμούς.

Ο αστυνομικός ανακριτής είπε στο Δικαστήριο, ότι υπάρχει μαρτυρία ότι ο οδηγός ταξί το βράδυ της 26/4/2017 όταν διανυκτέρευσε στην Λευκωσία, μετέβη μαζί με την ύποπτη σε συγκεκριμένο εστιατόριο. Εκεί η ύποπτη, χρησιμοποιώντας το ένα εκ των δύο κινητών του, αναζητούσε διευθύνσεις χρησιμοποιώντας το GPS που βρίσκεται εγκατεστημένο σε αυτό και παράλληλα μιλούσε μέσω του συγκεκριμένου τηλεφώνου, με άγνωστο ή άγνωστα πρόσωπα στα Αγγλικά.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν έπειτα από εξετάσεις DNA, η 49χρονη Ολλανδή φέρεται να ήταν μέσα στο μαύρο Hyundai, το οποίο άρπαξε την 4χρονη από το νηπιαγωγείοκι αυτό διότι εντοπίστηκε γενετικό υλικό της σε μπουκάλι το οποίο βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορία που έφθασε στην ανακριτική ομάδα ανέφερε ότι τα τελευταία 24ωρα η Ολλανδή είχε σκοπό να διαφύγει στα κατεχόμενα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!