tromaktiko: 5 tips για να προστατεύσεις το λαιμό σου από τα σημάδια γήρανσης

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

5 tips για να προστατεύσεις το λαιμό σου από τα σημάδια γήρανσης



Υπάρχουν σημεία στο σώμα σου που όσο είσαι νέα δεν σε απασχολούν, αφού δεν μπορείς καν να φανταστείς ότι χρειάζονται τη φροντίδα σου...


Μπορεί το πρόσωπό σου όντως στα 20 να μην έχει ανάγκη μεγάλη προσοχή αλλά μια ενυδατική ή ένα αντηλιακό θα το βάλεις για να προλάβεις τυχόν σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Τέτοιο παράδειγμα είναι τα μάτια σου τα οποία αγνοείς μέχρι να δεις ότι κάτι αλλάζει -εσύ το βλέπεις πριν καν εμφανιστεί, σχεδόν το διαισθάνεσαι. Ακόμα πιο μετά όμως αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι και ο λαιμός σου γερνάει και προφανώς δεν πρέπει να τον παραμελείς. Γι' αυτό ξεκίνα να τον λαμβάνεις υπ' όψη σου και μαζί με το πρόσωπο και τα μάτια, ξεκίνα να περιποιείσαι και το λαιμό σου.

Αντηλιακό έβαλες;
Αφού έχεις καταφέρει να μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό πριν βγεις από το σπίτι, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να συνηθίζεις να περνάς και από το λαιμό. Εκεί το δέρμα είναι επίσης ευαίσθητο και ειδικά το καλοκαίρι εκτίθεται αρκετά στον ήλιο.

Μην ξεχάσεις την ενυδατική κρέμα
Μπορείς να διαλέξεις μία ενυδατική μόνο για το λαιμό σου, να καλύψεις τις ανάγκες του αλλά στην πραγματικότητα κι αυτή που χρησιμοποιείς στο πρόσωπο είναι μια χαρά. Τώρα, αν έχεις ξοδέψει μία μικρή περιουσία για την αντιρυτιδική του προσώπου, πάρε μία πιο απλή για να βάζεις στο λαιμό.

Το καπελάκι σου το πήρες;
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι πας στην παραλία χωρίς ένα μεγάλο καπέλο. Κι όχι μόνο για θέμα στιλ αλλά και προστασίας. Αν έχεις σκοπό να κάτσεις ώρα στον ήλιο τότε ένα καπέλο με μεγάλο γείσο που καλύπτει και το λαιμό σου είναι σχεδόν απαραίτητο. Αλλά και στην καθημερινότητά σου, αν περπατάς στον ήλιο, φόρα το στιλάτο καπέλο σου. Ποιος είπε ότι απαγορεύεται στην πόλη;

Σωστή στάση ύπνου
Κοιμήσου ανάσκελα και βρες το σωστό μαξιλάρι. Έτσι θα ξεκουραστείς καλύτερα και θα αποφύγεις τις ζάρες που κάνει το δέρμα στο λαιμό που με τον καιρό αφήνουν μόνιμα σημάδια.

Σωστή στάση στον υπολογιστή
Βρες το σωστό ύψος της καρέκλας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Δεν χρειάζεται να σκύβεις γιατί έτσι επιβαρύνεις τον αυχένα σου και ο λαιμός σου κάνεις σημάδια. Το ίδιο ισχύει και για το κινητό με το οποίο κάνετε αρκετή παρέα. Αν δεν μπορείς πια να το αποχωριστείς, σήκωσέ το στο ύψος των ματιών σου και μη σκύβεις για να το δεις. Σκέψου τον λαιμό σου!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!