tromaktiko: Οι συγγενικές «μαχαιριές» προς τη Μαρίν Λεπέν

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Οι συγγενικές «μαχαιριές» προς τη Μαρίν Λεπέν



Στον αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό της κόρης του εντοπίζει ο ιδρυτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν την εκλογική ήττα της στις εκλογές για τη γαλλική...
προεδρία. Ο Ζαν Μαρί, που εκδιώχθηκε από το κόμμα που είχε ιδρύσει το 2015, εκτίμησε πως η προεκλογική εκστρατεία της κόρης του υπονομεύτηκε από τις προτάσεις για αποχώρηση από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι τα ζητήματα του ευρώ, της Ευρώπης, των συντάξεων, που παρέσυραν την καμπάνια της κας Λεπέν, νομίζω» δήλωσε ο πατέρας της. «Πιστεύω πως πρέπει να μιλήσουμε στη Γαλλία για τα πραγματικά προβλήματα, τα δημογραφικά προβλήματα τα προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης» δήλωσε σε συνέντευξή του στο RTL.

Μετά την ήττα της, η 48χρονη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου μίλησε ουσιαστικά για επανίδρυση του κόμματος και ο αντιπρόεδρος Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε πως το νέο κόμμα δεν θα ονομάζεται Εθνικό Μέτωπο.

Κατά τον Ζαν Μαρί Λεπέν, ο Φιλιπό είναι ένας από τους κύριους υπαίτιους για την ήττα της Μαρίν Λεπέν.

Εκτός από τον πατέρα της, η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία δέχθηκε κριτική και από την ανιψιά της, Μαρεσάλ Λεπέν, που είναι βουλευτής του Εθνικού Μετώπου.

Όπως δήλωσε χθες, η θεία της άργησε να αμβλύνει τη θέση του κόμματος σε σχέση με το ευρώ και αυτό δεν έγινε καλά κατανοητό από τους Γάλλους ψηφοφόρους.

Η αποχώρηση από το ευρώ είναι μια από τις κυριότερες προεκλογικές δεσμεύσεις της Λεπέν αλλά μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων ήταν αντίθετο, εξηγεί το Reuters. Το διάστημα πριν τις εκλογές, η Λεπέν εξήγησε πως η εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος δεν ήταν προϋπόθεση για τον οικονομικό σχεδιασμό της και πως το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να παραταθεί, ωστόσο δεν μετακινήθηκε από την επιθυμία της για επιστροφή στο γαλλικό φράγκο.

«Υπάρχουν κάποια μαθήματα που πρέπει να διδαχθούν» σχολίασε η Μαρεσάλ Λεπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Η Μαρίν Λεπέν είχε δίκιο που είπε, έστω και αργά, πως η αποχώρηση από το ευρώ δεν ήταν προαπαιτούμενο για όλη την οικονομική πολιτική μας και πως θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα» ανέφερε. «Προφανώς δεν καταφέραμε να περάσουμε αυτή την εκλογή ως δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Γαλλίας, δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της μετανάστευσης… υπέρ ή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την ξέρουμε» κατέληξε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!