tromaktiko: "Βόμβα¨- Κυνική παραδοχή Αχτσιόγλου: Έρχονται αυξήσεις "φωτιά" στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

"Βόμβα¨- Κυνική παραδοχή Αχτσιόγλου: Έρχονται αυξήσεις "φωτιά" στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών



Μαύρα μαντάτα για τους ελεύθερους επαγγελματίες...
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντάσσει μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο-«σκούπα» που φέρνει στη Βουλή, αυξήσεις «φωτιά», με νέο τρόπο υπολογισμού στις ασφαλιστικές εισφορές για αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες - Κυνική ομολογία της υπουργού Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, καταφθάνουν αυξήσεις μέχρι και 110 ευρώ το μήνα, αφού αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν από την προηγούμενη χρονιά.

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού που προτάθηκε από τους δανειστές, αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω ασφαλισμένους με εισόδημα από 7.033 ευρώ και πάνω, ενώ στα μεγαλύτερα εισοδήματα οι επιβαρύνσεις θα αυξάνονται αντιστοίχως. Το μέτρο που θα ισχύσει από το 2018 προβλέπει την αύξηση στα έσοδα των ταμείων για περίπου 1,4 εκατ. ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που θα επιβαρυνθούν μέχρι και με 110 ευρώ το μήνα.

Αναφορικά με τις συντάξεις η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, παραδέχτηκε ότι το 1/3 των συνταξιούχων θα επηρεαστούν αρνητικά από τα νέα μέτρα, λέγοντας στην προσπάθεια της να «χρυσώσει το χάπι», πως η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος για την περίοδο 2019-2020.

«Παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα με λεηλατημένα αποθεματικά, πλήρως ανορθολογικό, ένα σύστημα που είχε κάνει την εισφοροδιαφυγή συστατικό κομμάτι - την ήξερε, τη μέτραγε και την άφηνε εκεί που ήταν- και ταυτόχρονα παραλάβαμε μια αγορά εργασίας πλήρως απορρυθμισμένη, με την ανεργία στο 27%», επισήμανε η υπουργός Εργασίας στον Real fm, υπογραμμίζοντας: «Βλέπουμε ενιαία την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα. Δουλεύουμε σε ένα συνολικό σχέδιο με στόχους: την ανάσχεση της ανεργίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Μικτά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους αυτό το διάστημα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, κάτι που θα φέρει και πόρους στο ασφαλιστικό σύστημα».

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε: «Θα νομοθετήσουμε σήμερα ότι, από τον Σεπτέμβρη του 2018 θα επανισχύσουν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων ( η ευνοϊκότερη ρύθμιση και η επεκτασιμότητα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας). Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί ξανά η δυνατότητα στους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπογράφουν συμβάσεις με υψηλότερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας».

«Το θετικό μήνυμα των γαλλικών εκλογών είναι η ήττα της ακροδεξιάς. Χρειάζεται μια ουσιαστική στροφή της κυρίαρχης πολιτικής στην Ευρώπη, χρειάζεται μια κοινωνική Ευρώπη που θα λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες των λαών», σχολίασε η υπουργός Εργασίας.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!