tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Σουβλάκια θαλασσινών

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Σουβλάκια θαλασσινών



Σουβλάκια θαλασσινών...


Υλικά συνταγής

2 καλαμάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και πολύ καλά καθαρισμένα
400γρ. τόνο φιλέτο κομμένο σε κύβους
500γρ. σολομός φιλέτο κομμένος σε κύβους
2-3 κολοκυθάκια μικρού προς μέτριου μεγέθους κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής

Ανακατεύουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα ψάρια, το καλαμάρι και το κολοκυθάκι εναλλάξ σε σουβλάκι.

Αλείφουμε με το σκορδόλαδο πολύ καλά και αλατοπιπερωνουμε.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ από όλες τις πλευρές. Δεν θέλουν πολύ χρόνο ψήσιμο για να μην στεγνώσουν. 4-5 λεπτά ανάλογα και με το πως είναι κομμένα τα κομμάτια.

Σερβίρουμε περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!