tromaktiko: Απαράδεκτο για τη Μόσχα το αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στη Συρία

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Απαράδεκτο για τη Μόσχα το αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στη Συρία



Η αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός στη Συρία στις 17 Μαΐου έπληξε αμάχους και είναι απαράδεκτη, δήλωσε σήμερα ο ρώσος...
υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και το Reuters.

Ο Γκατίλοφ, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έκανε τις δηλώσεις αυτές από τη Γενεύη, είπε ότι η επίθεση αυτή παραβίασε την εθνική κυριαρχία της Συρίας και ότι δεν θα συμβάλει στις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής επίλυσης της σύγκρουσης.

Την ίδια ώρα, αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε χθες Πέμπτη αεροπορική επιδρομή εις βάρος της πολιτοφυλακής η οποία στηρίζεται από τη συριακή κυβέρνηση και η οποία συνιστά απειλή για τις ΗΠΑ και για τους υποστηριζόμενους από αυτές σύρους μαχητές στα νότια της χώρας. Οι αξιωματούχοι τη χαρακτήρισαν μέτρο αμιγώς αμυντικού χαρακτήρα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που η πολιτοφυλακή κατευθυνόταν προς τη στρατιωτική βάση αλ Τανφ στη νότια Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία, η οποία χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές δυνάμεις και τις δυνάμεις των ανταρτών που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.

Ο Γκατίλοφ, πάντως, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του αφορούν την επίθεση της 17ης Μαΐου --για την οποία η Ουάσινγκτον δεν έχει κάνει καμία δήλωση-- και όχι τη χθεσινή.

Από την πλευρά της, στρατιωτική πηγή που πρόσκειται στη συριακή κυβέρνηση, δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής η οποία υποστηρίζεται από τη Δαμασκό, έπληξε «έναν από τους στρατιωτικούς μας στόχους» χωρίς να διευκρινίσει, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι από τη χθεσινή επίθεση σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι και προκλήθηκαν υλικές ζημιές και πρόσθεσε ότι η επίθεση συνιστά εμπόδιο στις προσπάθειες του συριακού στρατού και των συμμάχων του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!